Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Arriben les Nits de Sa Galera

Arriben les Nits de Sa Galera

(18/08/2016)

Es tracta d’una proposta cultural i festiva, que se celebrarà els dissabtes 20 d’agost i 17 de setembre, i que inclou visites i travesses a l’illot de Sa Galera, teatre, música, gastronomia, xerrades, reproduccions arqueològiques… Organitzades per l’Associació d’Amics de na Galera, aquests nits culturals tindran lloc en el Club Nàutic de Can Pastilla, i compten amb el suport del Consell de Mallorca, entre d’altres institucions.

Hereves de l’esperit dinamitzador del Festival Antiga Mediterrània, celebrat a Can Pastilla el maig de 2015, les Nits de sa Galera volen oferir una festa de cultura, descobriment i entreteniment en un renovat format de dues jornades, quasi coincidents amb les dues llunes plenes de l’estiu –els dissabtes, 20 d’agost i 17 de setembre-.

 

Visites i travesses a sa Galera, una ruta de pintxos púnics i romans, teatre, música, tallers, xerrades i un mercat de llibres, artesania i reproduccions arqueològiques, entre d’altres, formen part del programa d’activitats que tindrà com a seu el Club Nàutic de Can Pastilla. Una oferta oberta també al públic visitant, ja que la majoria d’actes tindran traducció a l’anglès.

 

Especial interès té la segona edició de la Ruta de pintxos púnics i romans en la qual participen 8 restaurants aportant unes propostes gastronòmiques creatives i innovadores, basades en la cuina de l’antiga mediterrània.

 

Les Nits de Sa Galera estan organitzades per l’Associació d’Amics de na Galera amb la col·laboració del Consell de Mallorca, a través de les direccions insulars de Turisme i la de Patrimoni, l’Ajuntament de Palma, l’Institut d’Estudis Baleàrics, Caixa Colonya, les associacions de veïnats i de gent gran de Can Pastilla, el Col·lectiu 07610 i el Club Marítim Sant Antoni de la Platja. Formen part, a més, de l’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, la Ruta dels Fenicis.

 

Les restes arqueològiques de l’illot de Sa Galera daten dels segles IV i II abans de Crist, quan els navegants fenici-púnics, des de Cartago o Eivissa, varen dominar el Mediterrani i varen establir als illots propers a la costa de Mallorca factories i punts comercials en els quals intercanviaven productes amb els habitants de l’illa o contractaven els famosos foners baleàrics.

 

Tota la informació dels actes es pot consultar a: https://nitsdesagalera.wordpress.com