Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Aquest estiu, cinema a la fresca en català a 14 municipis de Mallorca

Aquest estiu, cinema a la fresca en català a 14 municipis de Mallorca

(29/07/2016)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell reforça l’oferta actual de cinema a la fresca amb un cicle de 6 pel·lícules en llengua catalana que es podran veure en 14 municipis de l’illa. Les projeccions es duran a terme des d’avui, divendres 29 de juliol, fins al pròxim 10 de setembre.

La iniciativa s’inscriu dins les activitats de foment de la llengua catalana del Departament de Cultura del Consell i disposa d’un pressupost de 18.000 €.

 

En paraules del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “des del Departament tenim interès a impulsar una activitat d’oci com aquesta, entorn d’un objectiu major, com és la divulgació del cinema en català als nostres pobles. El cinema pot ajudar a complementar l’oferta d’oci però també servirà per mostrar al públic infantil i juvenil que les projeccions en català no són una qüestió residual o elitista, sinó que es tracta d’una llengua viva i dinàmica”.

 

El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha explicat que “l’objectiu és oferir cinema de qualitat en llengua catalana a diferents municipis, catorze en total, alguns dels quals per la seva situació atrauen gran volum de gent durant els mesos d’estiu, sense oblidar però els pobles d’interior”.

 

Aquest estiu s’oferiran sis pel·lícules de recent estrena, entre les quals s’inclou cinema europeu, d’animació, intriga, infantil...un ampli ventall temàtic adreçat a tot tipus de públic. A partir d’aquesta oferta, els municipis que participen han pogut triar la pel·lícula i també la data de la seva emissió. A hores d’ara, les projeccions programades són les següents:

 

 

 

            -29/07  Hotel Transilvania 2                            (Urbanització Sa Torre, Llucmajor)

            -04/08  Hotel Transilvania 2                             (Sóller)

            -08/08  Del revés                                                (Ses Salines)

            -13/08  Extraordinari viatge de T. S. Spivet   (Cala Rajada, Capdepera)

            -25/08  Extraordinari viatge de T. S. Spivet   (Sa Pobla)

            -01/09  Del revés                                                (Santa Ponça, Calvià)

            -05/09  Hotel Transilvania 2                              (Banyalbufar)

            -08/09  Pride                                                         (Pollença)

 

També hi haurà cinema a la fresca en català a Valldemossa, Inca, Alcúdia, Manacor, Felanitx i Vilafranca, que estan pendents de concretar data. Els municipis han pogut escollir entre sis títols: Hotel Transilvania 2Del revés, Pride, Extraordinari viatge de T. S. Spivet, Dos dies, una nit i Mr Holmes.