Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Aprovats, inicialment, els Pressuposts del Consell per al 2018

Aprovats, inicialment, els Pressuposts del Consell per al 2018

(20/11/2017)

El Consell gestionarà, al 2018, el seu pressupost més alt de la història que ha estat aprovat, de manera inicial, al Ple celebrat avui.

El Ple del Consell ha aprovat, inicialment, els Pressuposts de la institució insular per a l’any 2018 per 21 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Podem Mallorca i El Pi-Proposta per les Illes) i 11 en contra (Partit Popular i Ciutadans).

El pressupost consolidat de la institució insular ascendeix als 453 milions d’euros, la xifra més alta de la història del Consell. Mentre que el pressupost propi del Consell de Mallorca serà de 441 milions d’euros, amb un augment de 62 milions. D’aquest increment, 18,5 milions provenen del traspàs, per part del Govern de les Illes Balears, de la gestió de centres per a persones dependents.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha destacat que “el Consell creix com a institució al servei de la ciutadania i, sobretot, creix políticament. Són uns pressuposts que fan història i demostren el creixement polític, no només pressupostari de la institució”. A més, Bonet ha afegit que els comptes “marquen les prioritats de l’equip de govern de forma clara, amb les persones en primer lloc”.

Però també són uns pressuposts “municipalistes, inversors i prudents. Amb la prudència ben entesa, partint des d’una realitat financera sanejada que és tan sols l’oportunitat de fer més i millors polítiques pensades en els mallorquins i mallorquines. Les persones van per davant els nombres i els percentatges”.

Pel que fa als nombres, el 54 per cent dels nous recursos anirà destinat al benestar social. El consell aportarà 190 milions d’euros a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), que “tornarà tenir el pressupost més ambiciós mai destinat a les polítiques socials”, segons ha explicat Bonet.

Respecte a la situació financera del Consell, el conseller ha afirmat que la institució “afronta el futur de l’illa amb un envejable estat de salut financera. Hem reduït en un 66 per cent els doblers que destinam a pagar als bancs i això ens ha permès recuperar 12 milions per dedicar-los a polítiques de major repercussió social”.

Els comptes aprovats avui també prioritzen la inversió. Aquesta augmenta en un 22 per cent, 19 milions d’euros més respecte a l’exercici anterior, que es canalitza, principalment, a través del suport als ajuntaments. Les administracions més properes als ciutadans es veuran beneficiades en 34 milions d’euros entre ajudes a la inversió i altres subvencions que els departaments de la institució insular destinaran a ajuntaments.