Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null Andratx acull la primera cita de la campanya «Sortim a jugar!», projecte nou per fomentar el joc en català

Andratx acull la primera cita de la campanya «Sortim a jugar!», projecte nou per fomentar el joc en català

(08/04/2018)

Aquesta campanya, impulsada pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència, ha posat en marxa una iniciativa que té com a objectiu principal acostar el joc en català a la població mallorquina. Amb aquesta finalitat, la Direcció Insular de Política Lingüística ha preparat una paradeta amb tallers lúdics, que serà present a fires d’arreu de l'illa.

La primera fira que ha disposat d’un estand dedicat a activitats lúdiques en llengua catalana ha estat la Fira d’Andratx, durant aquest cap de setmana. El vicepresident i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre, i la batlessa d’Andratx, Katia Rouarch i Sota, han assistit a la inauguració de l’activitat, que també es farà a ses Salines i Sineu, durant els dies 1 i 6 de maig, seguit de Biniali, Cala Bona, Sóller, Manacor, Alcúdia, Llucmajor i Escorca. Podeu trobar les dates i els horaris de les activitats de les fires en el cartell informatiu.


«El català és la nostra llengua pròpia i hem de fomentar-ne l’ús dins tots els àmbits de la vida. El temps d’oci ha de ser un d’aquests àmbits i, per això, posam en marxa aquesta iniciativa, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la nostra llengua en el món dels jocs, de l’esbarjo i de la diversió», ha declarat Jurado durant la inauguració.


La campanya, amb el lema «Sortim a jugar!», disposa de diferents tallers de jocs (jocs de taula, jocs gegants, dinamització infantil i jocs tradicionals, entre altres), adreçats principalment a infants i joves. Entre els jocs que es proposen als participants trobam: Els homes llop de Castronegro, Dixit, Codi secret, Arna tramposa, Catan, Carcassone i Dobble.


Amb aquest projecte el Consell de Mallorca pretén donar a conèixer una oferta de lleure en català, alternativa i que fomenta la igualtat i el respecte. «El Consell vol potenciar l’ús del català com a llengua pròpia de Mallorca a tots els àmbits i recordar, a qui ja la utilitza, que és una llengua per a tot i, a qui encara no la coneix, que serveix, fins i tot, per a divertir-se en família!» ha declarat Aina Sastre. Alhora, també es vol informar els pares i les mares dels recursos lúdics disponibles en la nostra llengua.

 


Podeu trobar més informació en el fulletó adjunt a la nota.