Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alumnes de l’IES Manacor recullen 53 kg de fems a Cales de Mallorca

Alumnes de l’IES Manacor recullen 53 kg de fems a Cales de Mallorca

(24/05/2017)

A la jornada de neteja, que es va dur a terme en l’àmbit del projecte europeu BLUEISLANDS-INTERREG MED, hi varen participar 100 alumnes

La directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, va assistir ahir a l’“Opening day” del projecte europeu BLUEISLANDS-INTERREG MED, que va consistir en una jornada de neteja a Cales de Mallorca. A l’activitat hi varen participar 100 alumnes de tercer d’ESO de l’IES Manacor, acompanyats de sis professors del centre i assessorats per tres monitors i tècnics del Departament de Medi Ambient.

 

Les tasques es varen centrar, per una banda, a la zona del camí, on la majoria de fems recollits varen ser botelles de vidre, plàstics i papers usats. Per altra banda, es va actuar a la zona de la platja on sobretot es varen trobar taps de botelles, trossos d’envasos de plàstics, pals de caramels, coberts de plàstic... Els alumnes es varen esforçar especialment a la zona d’arena per aconseguir recollir fins i tot els fems més petits. En total, es varen retirar 53,8 kg de fems entre les dues zones d’actuació.

 

L’objectiu d’aquesta activitat era conscienciar de l’impacte que tenen els residus a les zones naturals com són les platges i de la necessitat de sempre dipositar-los als llocs adequats.

 

BlueIslands-Interreg MED és un projecte en el qual tan sols hi participen illes de la zona mediterrània i a través del qual s’analitzarà com afecta l’estacionalitat turística a la generació de residus.

 

Concretament, el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca durà a terme tasques tècniques d’estudi (com mostrejos a les platges que ja s’estan duen a terme) i posarà en marxa una campanya de sensibilització turística per fomentar el reciclatge. Per dur a terme aquesta feina, el Consell de Mallorca compta amb un pressupost de 210.118 euros, dels quals el 85% són finançats per la Unió Europea i la resta per la institució insular.

 

Al projecte hi participen 13 entitats o institucions de set països diferents (Grècia, Croàcia, Itàlia, Malta, França, Bèlgica i Espanya), coordinats pel Ministeri d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient de Xipre. El pressupost total del projecte és de 2,7 milions d’euros.