Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Alliberats 170 exemplars de tortuga mediterrània a la finca pública de Capocorb

Alliberats 170 exemplars de tortuga mediterrània a la finca pública de Capocorb

(03/10/2019)

El conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, juntament amb Jorge Moreno, cap de Secció del Servei de Protecció d’Espècies, i Lluís Parpal, gerent del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), juntament amb tècnics del Servei de Protecció d’Espècies i del COFIB, han alliberat unes 170 tortugues mediterrànies a la finca de Capocorb, ubicada a la Marina de Llucmajor.

La tortuga mediterrània o Testudo hermanni és una tortuga terrestre inclosa al llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial. És, per tant, una espècie protegida, i la possessió, transport, venda, comerç i intercanvi d’exemplars vius o morts estan prohibits, entre altres pràctiques.

D’acord amb les tasques de conservació de la tortuga mediterrània, s’han alliberat uns 170 exemplars (adults i juvenils) a una de les seves zones de distribució, la marina de Llucmajor. 

En aquest sentit, el conseller executiu Alzamora ha explicat que el Servei de Caça del Consell disposa de la finca de Capocorb, a Llucmajor, com a Centre Cinegètic de Mallorca, “en la qual hi fem projectes de conservació d’espècies, per exemple, el dedicat a conservar el conill assilvestrat. Alliberar avui aquí les tortugues recupera un hàbitat per a aquests exemplars de tortuga que havien estat lliurades al COFIB i, alhora, això ajuda a equilibrar els ecosistemes que hi tenim”. A més, ha valorat positivament la col·laboració interinstitucional, que fa possible aquestes accions.

Els centres de recuperació de fauna de les Illes Balears acullen i donen assistència veterinària a més de mil tortugues de terra cada any, que, una vegada recuperades, poden tornar al seu medi natural. En alguns casos s’alliberen a les Illes Balears, però també poden ser cedides a altres comunitats, com ara València i Catalunya, amb la qual cosa es contribueix a la reintroducció de l’espècie a la península Ibèrica.

Moltes tortugues de terra arriben als centres de recuperació per troballes accidentals o perquè pateixen lesions causades per maquinària agrícola o depredació per cans o rates. Els exemplars reben els tractaments requerits a l’hospital de fauna i, quan s’han recuperat, tornen a la natura. Una altra part dels exemplars alliberats provenen de centres de cria autoritzats.

 

En cas de trobar una tortuga a la natura, no s’ha d’agafar. Si la tortuga està ferida, s’ha de contactar amb el COFIB al telèfon 607554055 o amb el Servei de Protecció d’Espècies als telèfons 971784956 i 606875244 o bé al correu electrònic especies@dgcapea.caib.es

Vídeos

Alliberats 170 exemplars de tortuga mediterrània a la finca pública de Capocorb