Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alaró, Bunyola, Santa Maria i Sóller s’adhereixen a l’Agència

Alaró, Bunyola, Santa Maria i Sóller s’adhereixen a l’Agència

(20/12/2016)

Aquests 4 municipis han firmat avui l’adhesió a l’Agència de Disciplina Urbanística. En total, ja són 13 els ajuntaments que formen part de l’Agència i durant aquesta legislatura s’ha passat de 6 a 13 municipis.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha signat l’adhesió de 4 municipis més a l’Agència de Disciplina Urbanística (ADU). Aquests han estat Alaró, Bunyola, Santa Maria i Sóller. Dels ajuntaments, hi han assistit la batlessa d’Alaró, Aina Munar; el batle de Bunyola, Andreu Bujosa; el batle de Santa Maria del Camí, Nicolau Canyelles, i el batle de Sóller, Jaume Servera. També hi ha assistit el gerent de l’ADU, Tomeu Tugores.

La consellera Garrido ha afirmat que “anam fent passes amb l’impuls que vam dir que faríem. Hem duplicat els municipis membres i seguim fent feina. Per això, el proper divendres duim l’adhesió de Búger al Consell de Direcció”. A més, ha explicat que l’objectiu principal de l’ADU és “allunyar la disciplina urbanística del tu a tu dels pobles i fer més impersonal aquesta tasca”.

Des d’avui l’Agència té 13 municipis membres. Aquesta quantitat s’ha duplicat des de l’inici de legislatura. Aquest fet també demostra l’impuls que s’està donant a l’ADU per ser el vertader instrument de defensa del territori de Mallorca.

L’Agència de Disciplina Urbanística es va fundar el 2009. Els primers municipis que s’hi afegiren varen ser: Campanet, Puigpunyent i Valldemossa (que va decidir deixar l’ADU el 2014). El 2010 es varen adherir Algaida, Marratxí, Son Servera i Montuïri.

Fins al 2015 no hi va haver cap adhesió i al desembre d’aquest any s’hi varen sumar Artà i Felanitx. El 2016 ja s’hi ha adherit Mancor de la Vall i els municipis que han signat el conveni avui.