Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Adjudicats els 15.000 bons turístics del Consell de Mallorca per gaudir d’estades turístiques i activitats de temps lliure

Adjudicats els 15.000 bons turístics del Consell de Mallorca per gaudir d’estades turístiques i activitats de temps lliure

(06/07/2021)

Es tracta del programa «Gaudeix l’illa» de la Fundació Mallorca Turisme, que ha realitzat un sorteig entre les 16.400 persones s’havien registrat

El Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha adjudicat ja els 10.000 bons per gaudir d’estades en hotels i en altres allotjaments turístics, i altres 5.000 per participar d’activitats de temps lliure arreu de Mallorca, fruit del programa «Gaudeix l’illa», que ja va per la tercera edició. Les persones guanyadores podran gaudir de les estades i les activitats fins al 31 d’octubre. 

En total, hi ha hagut 16.406 sol·licituds en aquesta tercera edició del «Gaudeix l’illa»: 10.827 per a les estades i 5.579 per a les activitats. Per adjudicar els bons s’ha fet un sorteig davant notari.

Recordem que les estades són per a dues persones durant dues nits en un establiment turístic de Mallorca, al qual la persona beneficiada ha d’abonar únicament 50 euros (més la quantia de l’impost de turisme sostenible corresponent). 

En total, participen 27 establiments. Una part dels establiments són de més de 50 habitacions, que oferiran estades de mitja pensió; i una altra són hotels, agroturismes, hotels rurals i turismes d’interior de menys de 50 habitacions que oferiran allotjament i berenar.
 
Altres 5.000 bons són per bescanviar a agències de viatges a canvi d’activitats de temps lliure per a dues persones: excursions, visites o rutes per llocs emblemàtics, activitats esportives amb monitors, entrades a parcs aquàtics, visites a cellers o finques amb tast de producte de Mallorca, passejos per mar… Hi participen 3 agències, amb les seves diferents sucursals a l’illa.

Els objectius d’aquesta iniciativa eren dinamitzar el sector turístic i reactivar els negocis locals relacionats amb activitats d’oci i de turisme actiu. A més, contribuirà a donar a conèixer el turisme interior entre la ciutadania mallorquina. En aquest sentit, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha explicat que «aquesta iniciativa és molt ben acollida per la ciutadania, que en alguns casos fa dos estius que no es pot permetre uns dies de vacances especials, i també pels allotjaments i les agències de viatge, que tenen amb aquest programa un incentiu per posar-se en marxa o per mantenir-se oberts fins a la tardor».

Pressupost
El pressupost d’aquest programa és de 2,5 milions: 2 milions per subvencionar les estades turístiques (10.000 valorades en 200 euros) i 500.000 euros per subvencionar les activitats de temps lliure oferides per les agències de viatge (5.000 valorades en 100 euros).