Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Acord del Consell de Mallorca i Mancomunitat del Pla per crear una oficina d'igualtat a la comarca

Acord del Consell de Mallorca i Mancomunitat del Pla per crear una oficina d'igualtat a la comarca

(05/03/2020)

Un agent d'igualtat de la institució insular donarà cobertura coordinada als 14 municipis mancomunats
L'acord s'ha avançat en la primera audiència de la presidenta Catalina Cladera amb representants i membres de la Mancomunitat del Pla


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut avui migdia en audiència la presidenta i representants de la Mancomunitat del Pla, que agrupa catorze municipis d'aquesta comarca mallorquina.

Es tracta de la primera reunió de feina de la presidenta Cladera amb la Mancomunitat del Pla, encapçalada per la seva presidenta, Joana Maria Pasqual i a la qual han assistit batles i batlesses i regidors i regidores dels municipis mancomunats.

«L'objectiu d'aquesta primera trobada és reforçar els lligams que ja tenim amb la Mancomunitat i establir-ne de nous com a interlocutor imprescindible per avançar en polítiques cabdals pel Consell, com són les d'igualtat, per construir una Mallorca feminista i igualitària», ha apuntat la presidenta Cladera.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca i la Mancomunitat del Pla han acordat crear una oficina d'igualtat, que estarà situada a Petra, des d'on un agent d'igualtat de la institució insular donarà cobertura als catorze municipis mancomunats.

L'experiència i estructura de gestió de la Mancomunitat del Pla permetrà ajustar les actuacions en matèria d'igualtat a la realitat de cadascun dels municipis, en funció de les seves necessitats i característiques.

D'altra banda, a la reunió d'avui també s'han tractat qüestions relatives a les convocatòries d'ajuts i subvencions del Consell a les quals poden accedir les mancomunitats, com són els destinats a reforçar els serveis d'informació turística dels municipis o els ajuts per al foment de l'emprenedoria empresarial i la cooperació empresarial dins l'àmbit local.

A la reunió, a més de la presidenta del Consell i de la Mancomunitat del Pla, han assistit la consellera de Presidència, Teresa Suárez, el gerent de la Mancomunitat, Joan Cifre, les batlesses d'Algaida, Llubí i Porreres (Maria Antònia Mulet, Magdalena Perelló i Xisca Mora); els batles de Costitx, Lloret, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Sant Joan, Sineu i Santa Eugènia (Antoni Salas, Antoni Bennàssar, Gabriel Mas, Joan Verger, Miquel Jaume Horrach, Joan Carles Verd, Tomeu Mulet i Pep Lluís Urraca, respectivament) i el regidor de Sant Joan, José Bauzà.

Vídeos

Acord del Consell de Mallorca i Mancomunitat del Pla