Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Acord de totes les administracions per crear el Consorci del Museu Marítim de Mallorca

Acord de totes les administracions per crear el Consorci del Museu Marítim de Mallorca

(25/07/2017)

El Consell de Mallorca impulsa la creació d'aquest òrgan, que es preveu que comenci a fer feina el gener de 2018

El president del Consell de Mallorca ha reunit representants del Govern de les Illes Balears, de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears i de l'Ajuntament de Palma per abordar la creació del Consorci del Museu Marítim de Mallorca. Els representants polítics han acordat un calendari de treball amb l'objectiu que, al llarg del que queda d'any, l'organisme es constitueixi i es posi en funcionament el mes de gener de 2018. El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha destacat el seu “compromís ferm” perquè el projecte del Museu Marítim de Mallorca sigui una realitat “en una illa del Mediterrani com és Mallorca”.

 

El Consell de Mallorca, promotor de la iniciativa, preveu dur a aprovació aquesta proposta al ple del proper mes de setembre. El Consorci del Museu Marítim de Mallorca estarà integrat, en una primera fase, pel Consell, el Govern de les Illes Balears, l'Autoritat Portuària de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma, tot i que posteriorment es preveu que es pugui obrir a les entitats relacionades amb el patrimoni marítim i ajuntaments que s'hi volguessin adherir.

 

La primera encomana que tindrà el Consorci del Museu Marítim de Mallorca serà l'elaboració d'un pla museístic que posi les bases del que ha de ser el futur Museu. L'objectiu principal de la iniciativa és la de recuperar el patrimoni marítim de Mallorca, així com la seva rehabilitació, sobretot mitjançant l'escola de mestres d'aixa del Consell de Mallorca.

 

Han assistit a la reunió la directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Joana Català; el batle de Palma, Antoni Noguera; el regidor de Cultura de Palma, Llorenç Carrió; la directora general de Cultura de Palma, Francisca Niell; i Jaume Ferrando, tècnic de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears.