Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Accions directes al tren per reaccionar contra les violències masclistes

Accions directes al tren per reaccionar contra les violències masclistes

(18/11/2019)

La campanya del Consell amb motiu del 25N vol contribuir a rompre el silenci i advertir situacions de violències masclistes en l'entorn de la víctima.

El Consell de Mallorca ha presentat avui a l'estació intermodal de Palma la campanya institucional que ha organitzat en commemoració del 25 de novembre, dia internacional contra l'eliminació de la violència contra les dones. Amb el lema “Davant les violències masclistes, Reaccionem”, la campanya pretén donar a conèixer senyals d'advertiment en cas de violències masclistes i que l'entorn de la víctima rompi el silenci i reaccioni, així com informar dels recursos especialitzats.

D'aquesta manera la campanya posa l'èmfasi en què la lluita contra les violències masclistes és una responsabilitat compartida, d'institucions públiques, entitats i de la població en general. De fet, per primera vegada, el lema triat per commemorar el 25N és compartit entre les institucions, ja que tant el Govern, mitjançant l'IBDona, com el Consell de Mallorca i els ajuntaments de l'illa, han decidit compartir el missatge principal.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha volgut recordar que «aquest és un problema estructural, i ho sabem. I això vol dir que les institucions, les entitats, però el que és més important, cadascú de nosaltres hem d’estar atents al nostre redol a qualsevol indicador que ens pugui mostrar que pot haver-hi algú patint. La responsabilitat és nostra, no de les dones que pateixen la violència».

Per la seva banda, la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha destacat que «és una campanya dirigida a tota la ciutadania, tenim la responsabilitat de reaccionar davant les violències masclistes i de ser, en certa manera, una societat protectora de les violències i denunciadora d’aquells que exerceixen la violència cap a les dones».

Des de la Direcció General de Mobilitat del Govern recorden que, a banda de col•laborar en la difusió de la campanya i cedir els seus espais, ofereixen mesures concretes a les dones víctimes de violències masclistes, com descomptes en els viatges del transport públic interurbà, com bus, tren i metro, i altres mesures per fomentar la igualtat.

L'acció principal de la campanya, organitzada per la direcció insular d'Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència del Consell, es durà a terme avui, demà i el dia 22 a vagons de tren i metro en diferents trajectes. Dues actrius representen un text durant 5 minuts, una performance que simula una conversa quotidiana entre dues amigues es troben durant un trajecte. Mitjançant aquesta conversa, els espectadors són advertits de situacions, actituds i reaccions que fan estar alerta d'indicadors de situacions de violències masclistes.

Aquesta acció es completa amb la presència d'informadors que al vagó repartiran xapes i fulletons que expliquen com identificar les senyals d'advertiment, animar a denunciar les situacions i un llistat de quins són els principals recursos especialitzats. Mitjançant un conveni de col•laboració amb el Consorci de Transports de Mallorca i Serveis Ferroviaris de Mallorca, es farà difusió del material de la campanya del Consell de Mallorca (fulletons, cartells, bàners i un audiovisual) fins al 30 de novembre. Aquesta campanya també es difondrà mitjançant les xarxes socials del Consell de Mallorca i dels ajuntaments amb el hashtag #Reaccionem.

A banda d'aquestes accions, el Consell també ha organitzat de manera coordinada amb els ajuntaments altres accions perquè tots els municipis que vulguin participin en la commemoració del 25N i tenguin a la seva disposició el material de la campanya. Això inclou:

  • Penjada d’una banderola a la façana dels edificis del Consell de Mallorca i dels ajuntaments.
  • Tallers i conferències a través de l’Escola Genèrica fins al mes de desembre als diversos municipis.
  • Lectura i difusió d'un manifest al Consell de Mallorca i ajuntaments.