Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca reuneix els ajuntaments per tractar els plans de prevenció i gestió de residus

El Consell de Mallorca reuneix els ajuntaments per tractar els plans de prevenció i gestió de residus

(07/06/2022)

La vicepresidenta Ribot: «hem d’involucrar la ciutadania en la incorporació de nous hàbits que facin factible el compliment del Pla»

La consellera Ribot i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han presentat avui la Jornada sobre Plans de Prevenció i Gestió de Residus, en el marc de les trobades tècniques sobre residus amb els ajuntaments.

Arran de la demanda dels municipis de tenir trobades periòdiques per compartir experiències i problemàtiques, la Direcció Insular de Residus va engegar un programa d’assessorament tècnic als municipis de Mallorca en temes de residus.     

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha destacat que «l’objectiu  d’aquesta trobada és engrescar-vos a fer els vostres plans de prevenció. Amb la seva elaboració els ajuntaments es doten d’una eina de treball que recull, ordena i planifica les actuacions que en un futur es duran a terme. Hem d’involucrar la ciutadania en la incorporació d’hàbits nous que facin factible el compliment del Pla», ha afegit la consellera Ribot.

Sobre la Jornada de Plans de Prevenció i Gestió de Residus, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha remarcat que «el nostre paper com a ens supramunicipal és estar al costat dels ajuntaments a tots els nivells i en l’àmbit dels residus estam fent tota la feina possible per estar a l’altura del que necessitau».

Ha iniciat les ponències Tomeu Moragues Tauler, cap de secció del Servei de Residus i Sòls Contaminants, que ha fet un repàs per la normativa dels plans de prevenció i gestió de residus vigent en la comunitat autònoma. A continuació, Felipe Belinchón, director de Qualitat Urbana, EMAYA, ha explicat el Programa Local de Prevenció de Residus Municipals de Palma.

El Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor ha estat detallat en la seva ponència per Roser Badia, coordinadora de REZERO a Balears. Per acabar, Joan Martorell de GRAM ha detallat el Pla de Prevenció de Residus del Municipi de Campos.

Les trobades tècniques sobre residus amb els ajuntaments es varen començar a organitzar amb reunions periòdiques en format monogràfic, iniciativa que va començar el 2021 amb una primera jornada sobre residus tèxtils i una segona sobre deixalleries. El tercer encontre va tractar la gestió de la matèria orgànica i el quart  és el d’avui, que ha versat sobre plans de prevenció i gestió de residus que han de tenir els municipis de Mallorca. 

Més informació: https://web.conselldemallorca.cat/gestio-de-residus