Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i l’Ajuntament de Calvià signen un conveni de cessió dels terrenys per instal•lar-hi la nova estació d’ITV mòbil

El Consell i l’Ajuntament de Calvià signen un conveni de cessió dels terrenys per instal•lar-hi la nova estació d’ITV mòbil

(07/08/2020)

L’estació d’ITV mòbil tendrà quatre línies d’inspecció i les obres d’adequació de la parcel•la, situada a Peguera, s’iniciaran la setmana que ve.

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Calvià han signat el conveni de cessió dels terrenys on s’instal•larà la nova estació d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) mòbil al nucli de Peguera. A l’acte hi han participat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, a més del conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i del tinent de batle d’Urbanisme, Marc López.

La presidenta del Consell ha agraït al batle de Calvià «la cessió temporal d’aquests terrenys per poder instal•lar la nova estació d’ITV mòbil. D’aquesta manera, podem engegar aquest projecte i millorar el servei d’ITV a Mallorca. Amb aquesta solució provisional esperam normalitzar els temps d’espera per aconseguir una cita per la ITV».

Per la seva banda, el batle de Calvià ha destacat que amb aquesta cessió temporal dels terrenys «es pugui oferir un servei públic i vetllar per un interès general. És molt important que els ciutadans entenguin la necessitat de l’interès general d’assumir a Peguera aquesta instal•lació, que donarà servei a molts ciutadans de Calvià».

La parcel•la cedida és un solar de 5.000 metres quadrats ubicat a la carretera Ma-1A que uneix Peguera (Calvià) amb l’autopista d’Andratx (Ma- 1). La setmana que ve s’iniciaran les obres per adequar el solar i està previst que les actuacions es perllonguin durant tres mesos. La cessió dels terrenys serà durant el temps que presti el servei.

L’objectiu d’aquesta instal•lació és descongestionar la resta d’estacions de l’illa, que pateixen una sobrecàrrega de feina arran del tancament del servei decretat per l’estat d’alarma, que ha provocat la reprogramació de més de 63.000 cites pendents de passar la inspecció. 

L’estació mòbil estarà dotada amb quatre línies d’inspecció que permetran augmentar en un 30% la capacitat inspectora de l’illa. Els canvis en les condicions contractuals preveuen que estigui operativa durant 10 mesos.