Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El campus esportiu del Consell de Mallorca ha acollit 860 infants que han practicat 10 modalitats diferents aquest estiu

El campus esportiu del Consell de Mallorca ha acollit 860 infants que han practicat 10 modalitats diferents aquest estiu

(28/08/2020)

La Direcció Insular d’Esports ha organitzat per quarta vegada les estades esportives, enguany, amb l'adaptació especial a les mesures preventives per la covid-19

L'Acampaesport del Consell de Mallorca posa fi a deu setmanes d’activitats en les quals han participat 860 infants i joves. Per quart any consecutiu, la Direcció Insular d’Esports ha organitzat aquestes jornades que combinen esport, aventura i entorn natural, i que es duen a terme al Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni, a la Colònia de Sant Pere d’Artà.

Enguany, el campus s'ha adaptat als requisits marcats en la nova normalitat de la covid-19. Així, s'han aplicat una sèrie de mesures preventives relatives a les condicions que s'han d’assegurar en les activitats de temps lliure, com ara: reducció de l'aforament al 50%, entrades i sortides escalonades per evitar aglomeracions, grups reduïts i de càpsula per disminuir el risc de contagi, o ús de mascaretes, entre d'altres.     

L'àrea d'Esports del Consell, a més, va acordar l'ocupació del casal de colònies al 100 % els mesos de juliol i agost, on s'han pres les mesures següents: diversificació dels menjadors (passen de dos a quatre, identificats i separats), 1,5 metres de distància entre taules i 2 metres entre llits, neteja i desinfecció exhaustives i ventilació de 2 hores diàries de les habitacions.

Conciliació i valors esportius

El 2017, la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa l’Acampaesport. Un projecte de lleure adreçat a infants i joves en edat escolar, per tal d’oferir un servei públic a famílies que sigui conciliador i aporti valors. L’objectiu és proporcionar una estada que inclogui la pràctica de disciplines esportives poc conegudes com escalada, tir amb arc o piragua, entre d’altres.

L’Acampaesport s’inclou dins el programa Jocs Esportius Escolars, que fomenta ambients per aprendre i compartir d’una manera educativa, entretinguda i divertida. Aquest programa s’adreça a famílies amb fills d’entre 8 i 16 anys. Des del 2017, han passat pel programa més de 5.000 nines i nins, i la Direcció Insular d’Esports ha anat incorporant activitats i esports nous, i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques. Així mateix, l’any 2018 es varen començar a oferir les estades de cap de setmanes per a famílies amb l’objectiu de fer arribar l’activitat esportiva als infants d’edat més primerenca (fora de l’escola) envoltats de familiars.