Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell adjudica 269.175 euros en subvencions a projectes de recuperació d’espais arqueològics

El Consell adjudica 269.175 euros en subvencions a projectes de recuperació d’espais arqueològics

(10/08/2020)

La vicepresidenta Busquets ho ha anunciat avui durant una visita al jaciment de Talaies de Can Jordi, a Santanyí. Així, 24 jaciments d’arreu de Mallorca podran realitzar intervencions de millora.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha anunciat avui que el seu Departament ha adjudicat 269.175,52 euros en subvencions per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològics a l’illa de Mallorca per a l’any 2020. Busquets ha fet aquest anunci durant una visita conjunta amb la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, al jaciment de Talaies de Can Jordi, Santanyí. Posteriorment, han visitat Es Pagos, a Porreres.

Busquets ha explicat que “l’objectiu d’aquesta convocatòria és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc”. Així, ha continuat la consellera, “24 jaciments d’arreu de Mallorca podran realitzar intervencions de millora gràcies a les ajudes concedides a particulars, ajuntaments i universitats i centres d’investigació”.

“Durant les visites que realitzam a diferents jaciments aquestes setmanes hem pogut constatar que és molt important excavar i recuperar material arqueològic i també que és vital la difusió i l’adequació dels jaciments perquè puguin ser visitats. Només s’estima allò que es coneix i farem feina perquè el major nombre de persones coneguin el nostre patrimoni arqueològic i vetlin per la seva conservació”, ha afegit Busquets. 

La directora insular de Patrimoni ha explicat que “amb aquests doblers es podrà fer conservació, restauració, senyalèctica als jaciments per adequar-los perquè siguin visitables”. Les ajudes es divideixen en tres línies: una per a particulars, dotada amb 34693,86 euros; una per a ajuntaments, que té 220079,46 euros de pressupost, i una tercera per a centres d’investigació, a la qual es destinen 14402,20 euros, ha afegit Coll.

Dels vint-i-quatre projectes que s’han presentat a la convocatòria de subvencions i que compleixen els requisits necessaris previstos en les bases, denou corresponen a ajuntaments (dos més que l’any passat), tres a particulars (un més que l’any passat) i dos a centres d’investigació (un més que l’any passat).