Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i el Bisbat aproven una inversió per enguany de 260.000 € destinats a diferents projectes patrimonials

El Consell de Mallorca i el Bisbat aproven una inversió per enguany de 260.000 € destinats a diferents projectes patrimonials

(18/02/2021)

Una partida es dedicarà a restaurar el cadirat gòtic de Porreres

Aquest dijous ha tengut lloc la reunió anual de la Comissió Mixta entre el Bisbat de Mallorca i el Consell de Mallorca per tractar les ajudes d'enguany en matèria de patrimoni. Enguany s'ha aprovat una inversió de 260.000 €. D'aquests, 60.000 es destinaran a digitalitzacions i estudis previs elaborats dins el 2020 i pendents de pagament. Altres 30.000 € es destinaran a la digitalització de les sèries sacramentals de 20 parròquies consistents en 628 volums dipositats a l'Arxiu Diocesà. Es preveu poder acabar en els pròxims anys amb aquest projecte de digitalització, millorant la conservació d'una de les majors sèries documentals conservades a Mallorca.

En el capítol de les restauracions es dedicaran 40.000 € a la intervenció en el cadirat gòtic de Porreres. Aquest cadirat, obra del mestre Bonafè i datat l'any 1447, formava part de l'antic cadirat de St. Francesc de Ciutat, on encara se n'hi conserva un tram. També es restauraran dues Mare de Déu mortes, la de la parròquia de Llucmajor i la del convent dominic de Manacor, per valor de 30.000 €. Ambdues es troben en un perill imminent de pèrdua de la seva integritat. Finalment, també s'ha aprovat la tercera fase de la restauració de l'orgue del convent de Manacor, projecte ja iniciat en anualitat anteriors.

S'ha aprofitat per repassar la marxa d'altres projectes aprovats anys anteriors i que es troben o bé acabats o bé en execució, com és el cas de les restauracions que es duen a terme al convent de les Caputxines. Com a novetat d'enguany, s'ha aprovat incorporar dins el protocol de la restauració de cada peça, la recollida de la informació oral que la mateixa gent relacionada amb la peça en qüestió per poder recollir i preservar la màxima informació possible de la història de cada peça.

Les dues entitats han manifestat la seva satisfacció per la bona marxa dels projectes.  I han recordat que aquesta Comissió compleix deu anys en el seu funcionament i respon al compliment de la legislació patrimonial vigent i la necessària ajuda i col·laboració entre aquestes dues entitats, per tal de cuidar, protegir i posar a l'abast d'investigadors i població en general els béns més preuats del nostre patrimoni cultural.