Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Encara hi ha algú al bosc narra l’horror de la guerra de Bòsnia i les seves seqüeles

Encara hi ha algú al bosc narra l’horror de la guerra de Bòsnia i les seves seqüeles

(08/02/2021)

Es representa al Principal el dijous 11 i el divendres 12 de febrer a les 10 h

IB3 TV emet demà dimarts a les 23.35 h el documental del mateix nom

El Teatre Principal acollirà aquest dijous i divendres el muntatge teatral Encara hi ha algú al bosc, una obra d’Anna Maria Ricart Codina, que ha dirigit Joan Arqué i que interpreten Ariadna Gil (Nevenka), Montse Esteve (Milica), Òscar Muñoz (Dusko, Eric), Magda Puig (Lejla), Judit Farrés (Meliha, Ajna), Erol Ileri (Alen, soldat serbi) i Pep Pascual. Les dues funcions seran a les 19 hores i la del divendres s’emetrà en streaming.

Encara hi ha algú al bosc narra l’horror de la guerra de Bòsnia de principi dels anys 90 del segle passat i les conseqüències i seqüeles que va deixar en la població civil, especialment entre les dones, que varen patir tortures i violacions per part de l’exèrcit serbi.

La guerra a Bòsnia i Hercegovina va acabar oficialment amb la firma dels Acords de pau de Dayton el novembre de 1995, ara fa just 25 anys. Es calcula que durant aquest conflicte entre 25.000 i 50.000 dones varen ser víctimes de violació com a arma de guerra, un fet que, per primera vegada, va ser considerat crim de guerra i contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional per l’ex-Iugoslàvia.

Les supervivents i els fills i filles nascuts de les violacions denuncien, 25 anys després, el silenci i l’estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia.

Aquesta obra de teatre forma part d’un projecte més ample que inclou també amb el mateix títol un documental i una exposició fotogràfica. Aquest dimarts, a les 23.35 hores, la televisió pública de les Illes Balears, IB3, emetrà el documental Encara hi ha algú al bosc, un relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans, dirigit per Teresa Turiera-Puigbò i Erol Ileri.