Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures pacifica l’entorn urbà de Deià

Mobilitat i Infraestructures pacifica l’entorn urbà de Deià

(04/02/2021)

El conseller Iván Sevillano ha visitat el municipi i ha explicat altres actuacions similars que s’han dut a terme a Caimari i Llucmajor per crear espais més segurs i confortables

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat pel batle de Deià, Lluís Apesteguía, ha visitat les obres per millorar la seguretat viària que el departament insular ha dut a terme al tram de la carretera de la Serra de Tramuntana (Ma-10) que travessa el municipi. Els han acompanyat també la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, i part del seu equip tècnic i de l’Ajuntament. 

Les actuacions, que varen començar el mes de desembre i es varen perllongar durant tres setmanes, han permès crear un entorn més amigable per als vianants disminuint l’afluència de vehicles en els trams compresos entre el km 63,3 i 62,3 i entre el km 61, 7 i el 62. Això s’ha aconseguit mitjançant la instal·lació de reductors de velocitat, bandes transversals d’alerta, senyalització vertical, marques vials i radars pedagògics, entre d’altres. 

Iván Sevillano ha explicat que «s’ha aconseguit calmar i pacificar el trànsit donant prioritat als vianants i al seu entorn. I s’ha fet reduint la velocitat a 30 quilòmetres per hora i executant un pas per a vianants a nivell que redueix la perillositat, ja que els permet travessar de manera segura la carretera, al donar-lis prioritat, per poder arribar a les dues parades de bus que hi ha a la zona»

Amb un pressupost de 27.698,62€, aquesta és només una de les obres que el departament insular ha executat a diferents punts de l’illa per pacificar els entorns urbans de diferents municipis com ara Caimari. El municipi patia una situació molt similar a Deià, pel que fa a seguretat per als vianants, al tram de la carretera que uneix Inca amb el monestir de Lluc (Ma- 2130) al seu pas pel municipi. 

Les obres efectuades també han suposat la creació d'una zona 30 a l'entrada del poble, senyalitzada amb elements acústics i visuals. A més, s’han complementat amb tasques de repintant, elevació dels passos per a vianants i la instal·lació de bandes transversals d'alerta. «Com en el cas de Deià, hem acompanyat les millores en els pasos de vianants amb il·luminació, amb la intenció de dotar-los de major seguretat durant la nit. Una actuació que repetirem a altres actuacions de les mateixes característiques», ha dit Sevillano.  

L’obra efectuada entre el km 6,4 i 7,1 de la travessera de Caimari també està ja acabada. Va començar a principis de desembre, es va perllongar durant tres setmanes i ha suposat un cost de 23.306,09 €.

Així mateix, el departament ha efectuat altres actuacions de millora entre el km 2 i el 10 de la carretera de les urbanitzacions de Llucmajor (Ma-6014), una via molt desgastada per l'ús constant que se’n fa durant tot l'any. Després de la visita dels tècnics es varen concretar els punts més perjudicats, que es trobaven a les zones de Son Verí i Les Palmeres-Badia Gran. Amb un sanejat de la zona i nou paviment, ha estat suficient per tornar a garantir l'ús i la seguretat dels vehicles i ocupants que hi circulen.

Amb un cost de 69.500 € les actuacions de fresat, asfaltat i repintat de marques vials, que ja estan acabades, es varen perllongar durant una setmana. En total, el departament de Mobilitat i Infraestructures ha invertit més de 120.504 € en els tres projectes.