Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient aprova un conveni de col·laboració per al manteniment de l’embarcació tradicional Alzina

Sostenibilitat i Medi Ambient aprova un conveni de col·laboració per al manteniment de l’embarcació tradicional Alzina

(04/02/2021)

La vicepresidenta Ribot destaca que «seguirem fent feina per donar a conèixer les embarcacions tradicionals, la seva construcció i la seva història»

En breu el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i l’Associació Alzinaires  signaran un conveni, pel qual acorden col·laborar en el manteniment de l’embarcació Alzina, declarada bé d’interès cultural (BIC) el 2008. En aquest sentit, el Departament es compromet a encarregar-se de l’assessorament tècnic, la restauració, la substitució i el manteniment dels elements de fusta de l’embarcació.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha recordat que «seguirem fent feina per donar a conèixer les embarcacions tradicionals, la seva construcció i la seva història, així com la vela llatina» i ha afegit que, gràcies a aquest conveni, «l’Alzina participarà de forma activa en la conservació de la posidònia i la neteja del mar i del litoral. Amb aquesta col·laboració més mallorquins i mallorquines tindran l’oportunitat de conèixer la barca».

Ribot ha afegit que «el Consell de Mallorca treballa per fomentar i conservar el medi natural i marí. El taller de mestres d’aixa i les embarcacions tradicionals de navegació a vela són clau en la conservació del nostre patrimoni marítim».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha valorat molt positivament la notícia i ha destacat que «les embarcacions tradicionals de fusta necessiten un manteniment i restauració constants de la naturalesa dels materials amb què estan fets. El llaüt Alzina no n’és una excepció».

El taller de mestres d’aixa s’encarrega de la restauració i del manteniment de les barques pròpies del Consell i, puntualment, d'aquelles embarcacions protegides del patrimoni històric de les Illes Balears que pertanyen a algun col·lectiu o associació.
L'Associació Alzinaires té cedida la gestió, l'ús i el manteniment de l'Alzina, mitjançant un conveni amb l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Mallorca, propietària actual d’aquesta embarcació.

Catalina Oliver Nogués, presidenta de l’Associació Alzinaires, ha volgut afegir que «des de l’Associació agraeixen de tot cor que els mestres d’aixa del Departament ajudin a afrontar les tasques de manteniment de l’Alzina».

Patrimoni Marítim: Pàgina web Patrimoni Marítim​​​​​​​