Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La vacunació de la directora insular de Gent Gran es va fer d’acord amb els criteris del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut, com a personal que està en contacte amb col•lectius d’alt risc de contagi

La vacunació de la directora insular de Gent Gran es va fer d’acord amb els criteris del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut, com a personal que està en contacte amb col•lectius d’alt risc de contagi

(03/02/2021)

Sofia Alonso era directora en funcions de la residència de la Bonanova quan se li va inocular la vacuna contra la COVID 19 i com a tal ja estava inclosa dins del calendari de vacunació del personal d’aquest centre.

La directora insular de l’àrea de gent gran de l’IMAS, Sofia Alonso, forma part de la població diana que, d’acord amb les recomanacions de la Conselleria de Salut del Govern Balear i el protocol de vacunació del Ministeri de Sanitat, ha de vacunar-se en el marc de l’Estratègia de Vacunació front a la COVID-19, per la qual cosa no existeix cap tipus d’irregularitat en la seva vacunació. 

Per aquest motiu va quedar inclosa dins del protocol de vacunació de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, i va rebre la primera de les dosis el passat 27 de desembre durant el procés de vacunació que va tenir lloc a la residència Oms Sant Miquel, gestionada per l’IMAS.

Sofia Alonso, a banda de les seves funcions com a Directora insular de Gent Gent de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, va assumir la direcció provisional de la residència de la Bonanova des del passat novembre de 2020, i fins el nomenament de l’actual responsable, a principis d’enguany. 

El protocol del Ministeri detalla que seran objecte de vacunació prioritària el personal dels centres on s’hi allotgin persones especialment vulnerables que puguin ser un vector de transmissió de la malaltia. Alonso ha tingut contacte habitual amb el personal de la residència i amb familiars de residents durant els mesos en què ha exercit provisionalment la direcció del centre.

Per aquest fet Alonso ja havia quedat inclosa dins del llistat de personal que havia de ser vacunat al centre de la Bonanova, i per tant no s’ha produït un ús espuri del protocol de vacunació. Alonso figurava a la llista del calendari de vacunació de la Conselleria de Salut del Govern. 

A més, en el cas de la feina habitual de la Directora insular de Gent Gran hi concorren diverses circumstàncies que reforcen la inclusió del càrrec dins del personal objecte de vacunació prioritària atès que el seu lloc de feina habitual és a la residència Llar d’Ancians, per la qual cosa està en contacte amb personal i usuaris d’aquest centre de gent gran de l’IMAS. D’acord amb els protocols, s’ha de vacunar tota aquella persona que dugui a terme al seva tasca professional a una residència.

Com a directora insular, visita habitualment les residències públiques gestionades per l’IMAS i es reuneix amb els seus professionals, per la qual cosa queda inclosa dins del supòsit fixat per Salut de vacunar aquelles persones que duen a terme una interacció constant amb professionals i usuaris una residència i, per tant, pot posar en risc als seus residents.