Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell organitza unes jornades telepresencials per formar el personal dels ajuntaments en mesures de suport econòmic dirigides al teixit empresarial durant la covid-19 

El Consell organitza unes jornades telepresencials per formar el personal dels ajuntaments en mesures de suport econòmic dirigides al teixit empresarial durant la covid-19 

(02/02/2021)

L’objectiu principal és fer visibles els reptes i poder plantejar mesures adaptatives en l’àmbit empresarial durant la crisi de la covid-19

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i el Departament d’Hisenda i Funció Pública han organitzat unes jornades telepresencials per al personal dels ajuntaments titulades «Mesures de suport econòmic dirigides al teixit empresarial durant la covid-19: la gestió dels ingressos i les accions de foment en els ajuntaments» i coordinades per la Interventora General del Consell Insular, Elena Montejo. La finalitat és poder socórrer el teixit empresarial dels municipis. Han tingut una durada de 5 hores, en dues sessions els dies 1 i 2 de febrer i, en total, hi han participat 125 persones.

A causa de l’estat actual de crisi sanitària provocada per la covid-19, els comerços, empreses, autònoms i emprenedors, entre d’altres, han hagut de reduir la facturació o, fins i tot, tancar els negocis. I els ajuntaments han viscut de manera directa aquesta problemàtica.

Atesa aquesta situació, aquesta acció formativa cerca donar a conèixer a les persones assistents una sèrie de mesures, plans o actuacions de caire econòmic amb la finalitat de donar suport al teixit empresarial en aquest temps de covid-19. El Consell considera que, en cas que no sigui possible mantenir l’activitat i l’ocupació normals, les entitats locals han de poder ajudar a la supervivència de les empreses dels nostres municipis. Així mateix, els ajuntaments han de saber gestionar i administrar aquestes mesures sense posar en perill l’equilibri pressupostari dels seus comptes públics i sense haver de recórrer a l’endeutament.

En definitiva, l’objectiu d’aquestes jornades és, d’una banda, reflectir els reptes que es plantegen a les entitats locals amb les noves normes i reformes de règim jurídic durant la covid-19 i, d’altra banda, plantejar mesures i alternatives de gestió que ajudin el teixit empresarial dels municipis a adaptar-se en temps de crisi. 

Aquestes jornades s’adrecen a personal municipal i personal adscrit als departaments de gestió econòmica i pressupostària dels ajuntaments.

Per oferir diversitat d’opinions i experiències, l’equip docent de les jornades, impartides a través de videoconferències, pertanyen tant a administracions locals de Mallorca com a d’altres de la resta de l’Estat, com ara el cap de gestió tributària de l’organisme autònom de gestió d’ingressos locals de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Chavarria Tenesa; la cap del Servei d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Dolores Micola Piñol; el tresorer de la Diputació Provincial de Sevilla i de l’OPAEF, Manuel Farfán Pérez; la directora de l’organisme autònom de gestió tributaria del Cabildo de Lanzarote, Pilar Zurita Guzman, i el secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Joan Gaspar Vallori, entre d’altres.

Recordem que un curs telepresencial és una formació presencial, però que es pot seguir des del lloc que es consideri més convenient i amb el dispositiu que es desitgi. Arran de la pandèmia, el Consell fomenta encara més aquest sistema de formació de personal municipal. 

Pròximament, es durà a terme el taller telepresencial Control financer en l’Administració local i el curs telepresencial L’entorn de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. En el web del Consell de Mallorca, hi ha tota la informació sobre l’organització i la gestió de les accions formatives  de la institució (https://web.conselldemallorca.cat/formacio-municipis > Documents relacionats > Instruccions de les accions formatives).