Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal presenta la programació del nou semestre

El Teatre Principal presenta la programació del nou semestre

(29/01/2021)

L’elisir d’amore no es podrà representar a causa de la pandèmia.

El Teatre Principal obrirà la propera setmana la programació del nou semestre amb Anar a Saturn i tornar, de Marta Barceló, una programació que fins al juliol de 2021oferirà tot tipus de registres escènics, des de l’òpera a la glosa popular.

Aquesta nova programació s’ha vist condicionada per la pandèmia de la covid-19. La principal conseqüència de la qual ha estat l’ajornament de l’òpera L’elisir d’amore, prevista per a la primera setmana de març, a noves dates encara sense confirmar.

També s’ha prioritzat programar a la Sala Gran, en lloc de la Sala Petita, a causa de les restriccions vigents d’aforament al 30%. Amb aquest aforament, la Sala Petita pot rebre tan sols 40 espectadors, la qual cosa fa inviable la programació d’aquesta sala.

A més, totes les funcions de febrer i març seran a les 19 hores, excepte les dels diumenge que es mantenen a les 18 hores. Tot plegat, per poder respectar el toc de queda de les 22 hores. 

El febrer, a més d’Anar a Saturn i tornar, el Teatre Principal ha programat el concert de jazz de Highlands Project (dia 9); l’obra teatral Encara hi ha algú al bosc, amb Ariadna Gil (dia 12); l’espectacle familiar Atxiiim!!! (els dies 13 i 14); el taller de composició Encontres (dia 16); Excalibur i altres històries d’animals morts, de la companyia Hermanas Picohueso (19, 20 i 21); i l’espectacle líric Ànima d’elisir, de Mallorcòpera (27 i 28).

La programació de març començarà amb el dia 2 amb la Mostra de Cinema de Muntanya; el concert de Petit (dia 9); el concert Climàtic 3.0, de Miquel Àngel Aguiló (dia 13); (A)les, de la companyia de teatre familiar La fada despistada (dia14); el concert homenatge a Carles Guinovart (dia 16); el concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears Contes i fantasies II (dia 18); l’obra teatral Guaret, de Pedro Mas (19, 20 i 21); l’obra Kelly, de Rafel Gallego, dirigida per Sergi Belbel (26, 27 i 28); i l’espectacle de circ Aürt (30 i 31).

L’abril començarà amb el Requiem, de Mozart, per l’Orquestra de Cambra de Mallorca (3 i 4); el concert d’Anna Ferrer (dia 6); el muntatge Tirant, basat en l’obra de Joanot Martorell (dia 10); l’obra teatral Coloma, de Marina Collado (10 i 11); Nua, d’Ann Perello (16, 17 i 18); el familiar Una flor no fa estiu (dia 18); Cabaret Weill, amb l’Òpera dels tres rals de Kurt Weill, per Simfovents (dies 22 i 23); Conservando memòria (23 i 24); el concert de Joan Miquel Oliver per celebrar els 15 anys del disc Surfistes en càmera lenta (dia 25); l’espectacle de cultura popular No sé com gloses (dia 29) i la producció de circ Estat d’emergència (dia 30).

El maig s’encetarà amb Carmelo Gómez i el seu espectacle A vueltas con Lorca (dia 1); seguirà amb el concert del guitarrista Jaume Tugores (dia 4); la coreografia Trama (dia 6); l’espectacle líric multidisciplinar Verding, de Diabolus in Música (8 i 9); l’espectacle de dansa Unexploded Bomb, d’Elena Lalucat (14, 15 i 16); el teatre familiar de Sabates noves (29 i 30) i l’òpera Il trovatore, de Verdi, (26, 29 i 30).

L’obra de teatre Siau benvingut, d’Alexandre Ballester obrirà el juny (dia 1); que seguirà amb el concert de Pau Vallvé (dia 8); Paradís, de Sergio Baos (11, 12 i 13); Baalconing, de la companyia de dansa Baal (17, 18 i 19); Història d’un senglar (dia 26). La llegendària cantant de soul LaLa Brooks el dia 1 de juliol; i el concert de Rock & Press, 10 anys després de la darrera actuació, el dia 3 de juliol tancaran el semestre.

El Teatre Principal ha volgut posar esment en programar companyies illenques, donades les difícils circumstàncies que travessa el sector escènic i així, dels 54 espectacles programats, 34 són de Balears i 20 són de fora.

A l’hora de programar s’ha tengut especial cura en equilibrar la paritat entre homes i dones entre els professionals que actuaran al Teatre Principal. Així, en aquesta programació hi participaren 14 directores teatrals davant 10 directors; sis autores davant 9 autors; i 37 actrius i 29 actors.