Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca agilitza el tràmit de les ajudes COVID als sectors més afectats per la pandèmia a través de la FMT

El Consell de Mallorca agilitza el tràmit de les ajudes COVID als sectors més afectats per la pandèmia a través de la FMT

(19/01/2021)

A través del web www.ajutsmallorca.com es podran conèixer i sol·licitar les ajudes

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme ha aprovat crear una oficina específica per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica que contribuiran a pal·liar la situació generada per la pandèmia de la covid-19.

Aquesta decisió arriba després del nou acord social del passat divendres, del qual va néixer un pla d’ajuts directes als sectors més afectats per les restriccions derivades de la situació. Per tal que aquestes ajudes beneficiïn la ciutadania, han de ser fàcils de tramitar i arribar el més ràpid possible a qui ho necessita. Aquesta oficina, que serà un departament propi i independent dins la Fundació, aportarà aquesta agilitat. 

Segons el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, «aprofitam l’experiència i l’estructura administrativa de la Fundació perquè els ajuts arribin el més aviat possible als destinataris». En aquest sentit, la FMT ha gestionat amb agilitat i eficàcia tres convocatòries per a la reactivació econòmica: les dues edicions del Gaudeix l’illa i la primera convocatòria d’ajuts directes a la restauració, en la qual «en gairebé un mes, ja s’han adjudicat la totalitat dels ajuts (3.333 establiments) i abonat de moment 2M euros».

Des d’avui ja està operativa la seu virtual de la nova oficina (www.ajutsmallorca.com), on es recolliran totes les convocatòries, i manuals i videotutorials per sol·licitar els ajuts. Així mateix, inclou una plataforma per a les sol·licituds i serà possible revisar l’estat dels tràmits. 

Fins ara, la FMT s’ha centrat sobretot en fomentar la promoció turística de Mallorca en els mercats nacionals i internacionals i la creació de producte turístic. Aquesta tasca continuarà i es mantindran tots els esforços per Mallorca com a líder turístic de qualitat, segur i sostenible. De fet, la Fundació treballa ja en en una nova campanya de promoció turística de gran impacte en els mercats emissors principals

L’oficina nova estarà gestionada de forma independent per un equip de 10 persones, entre tècnics que gestionaran els ajuts, informàtics, tècnics jurídics i econòmics, i un responsable de coordinar-los. 

La modificació dels estatuts de la FMT que permetrà la creació de l’oficina s’aprovarà en un ple extraordinari dijous, i a partir de llavors la FMT també tendrà entre les seves finalitats impulsar la reactivació de l’economia de Mallorca, mitjançant l’atorgament de les ajudes o subvencions de distints sectors.