Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 2.500 treballadors i treballadores de l’IMAS ja han realitzat el curs «COVID 19: Pautes de prevenció i protecció»

Més de 2.500 treballadors i treballadores de l’IMAS ja han realitzat el curs «COVID 19: Pautes de prevenció i protecció»

(18/01/2021)

S’han realitzat 8 edicions d’aquesta formació en línia que inclou diferents aspectes relacionats amb la malaltia com les vies de transmissió, els nivells de risc o la gestió dels residus als centres de feina entre d’altres

Més de 2.500 professionals de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) han duit a terme el curs centrat en el covid-19 que el departament de Recursos Humans de l’IMAS organitza per als treballadors i treballadores de la institució. Es tracta d’una formació obligatòria, en plataforma en línia, i de dues hores de durada que es centra en les pautes de prevenció i protecció dels i les professionals davant la malaltia. 

Aquest curs es posà en marxa el passat mes de maig i fins ara s’han duit a terme 8 edicions del curs en les que hi ha pres part personal de tots els llocs de feina, de les  diferents àrees de l’IMAS. Així, ja han realitzat el curs 1.335 persones de l’àrea de Gent Gran (que inclou els i les professionals de les residències i centres de dia), 316 de l’àrea d’Infància i Família; 308 de l’àrea de Gerència, 152 de l’àrea d’Inclusió Social o 65 de l’àrea de Persones amb Discapacitat. Per setmanes d’activitat del curs, la mitjana de formació ha estat d’unes 81 persones cada setmana.

Pel que fa al contingut el curs es divideix en set mòduls i un cas pràctic final que repassen els  diferents aspectes de la malaltia. D’aquesta manera, els i les participants d’aquesta sessió formativa analitzen els següents apartats:

1. Origen, característiques i vies de transmissió de la COVID-19
2. Pla d’actuació de l’IMAS front a la COVID-19. Marc legal de la crisi sanitària.
3. Treball excepcional des de casa.
4. Nivells de risc als centres de feina d’acord amb les tasques i situacions.
5. Mesures col·lectives. Higiene i desinfecció als centres de feina. Gestió de residus.
6, Rentats de mans i altres mesures d’higiene personal. Autocura.
7. Equips de protecció individual. Ús segur. Errors a evitar.
8. Conclusió i cas pràctic final.

Actualment s’està duent a terme la 8 edició del curs i està previst que es continui realitzant el curs mentre duri l’estat d’alarma i fins a completar la totalitat de la plantilla de professionals de  l’IMAS.