Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ruta dels fars, l’arxiu fotogràfic o la supressió de tanques arran de les carreteres s’inclouen al pla 2021-23 de l’Observatori del Paisatge

La ruta dels fars, l’arxiu fotogràfic o la supressió de tanques arran de les carreteres s’inclouen al pla 2021-23 de l’Observatori del Paisatge

(16/01/2021)

El Consell de Mallorca ha modificat el reglament d’aquest ens per millorar el seu funcionament.

El Consell Rector de l'Observatori del Paisatge ha aprovat el calendari del pla d'actuació d'aquest organisme de l'any 2021 fins al 2023. Entre les accions previstes que s'iniciaran enguany a més de la intervenció paisatgística al Torrent Gros, hi ha la instauració de la ruta dels fars, la creació de l'arxiu fotogràfic o la supressió de tanques i altres elements publicitaris arran de les carreteres. D'altra banda, el ple del Consell de Mallorca, amb 23 vots a favor i 7 abstencions dels grups Ciutadans, El Pi i Vox, va donar el vistiplau a la modificació del reglament d'aquest ens per millorar el seu funcionament.

Les modificacions aprovades a sessió plenària permetran que tots els directors insulars dels departaments del Consell de Mallorca implicats (Territori, Patrimoni, Turisme, Medi Ambient i Mobilitat) puguin tenir veu i vot. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que també «ha quedat establert el quòrum mínim per començar les sessions en dos terços i s'ha fixat la periodicitat de reunions: dos pics a l'any en el cas de l'assemblea i quatre vegades, en el del Consell Rector».

Altres accions del pla d'actuació de l'Observatori són l'elaboració d'una guia de bones pràctiques d'integració paisatgística de les construccions agràries, la posada en marxa d'un Pla especial de la ruta cultural del sistema hidràulic de Palma o la creació de trams d'observació del paisatge singular a les rutes. Garcías ha remarcat que «les polítiques de paisatge són prioritàries per al Consell» i ha afirmat que «l'any 2022, l'Observatori centrarà els seus esforços en l'impuls de la llei del Paisatge». La consellera de Territori també ha apuntat que entre altres actuacions previstes a iniciar l'any que ve hi ha l'elaboració de l'inventari de miradors de carreteres del Consell de Mallorca. En total l'Observatori del Paisatge preveu dur a terme 50 accions entre el 2021-23.