Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Apropa Cultura aterra als equipaments culturals del Consell

Apropa Cultura aterra als equipaments culturals del Consell

(15/01/2021)

L’entitat promou el dret de totes les persones d’accedir a la programació cultural a través d’una xarxa inclusiva que uneix programadors culturals i entitats socials.

Aquest 2021 APROPA CULTURA arriba a les Illes Balears fruit de l’esforç conjunt d'iniciatives públiques i privades, al cap i a la fi, fruit de la tenacitat i la il•lusió de persones. Una suma de persones que creuen en el dret universal d’accés a la cultura i en la plena inclusió. Amb el suport de Fundació “la Caixa”, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i l’Àrea de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma per continuar teixint una xarxa de programadors culturals i centres i entitats socials que estan convençuts que les arts ens milloren com a persones i com a societat. 

APROPA CULTURA és una xarxa inclusiva que uneix programadors culturals i entitats socials que treballen amb col•lectius en situació de vulnerabilitat per facilitar el dret d’accés de totes les persones a la programació cultural a un preu molt reduït. Per mitjà de la plataforma digital www.apropacultura.cat obrim una finestra única d’accés a la cultura per a les entitats i centres socials. 

Ja s’ha començat a treballar amb equipaments culturals de referència a Mallorca que incorporaran progressivament la seva programació al programa Apropa: Teatre Principal de Palma, CaixaFòrum Palma, Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, Fundació Mallorca Literària, Teatres Municipals de Palma, Casal Solleric, Can Balaguer, Museu de Mallorca, Museu Marítim i Museu Krekovic. Està previst per a final del primer trimestre de 2021 fer la presentació de la primera programació.

Tots els centres i entitats socials de les Balears que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat que ho desitgin ja es poden registrar de manera gratuïta al programa APROPA a través del portal web www.apropracultura.cat i començar a gaudir de l’experiència amb nombrosos recursos de formació per als educadors, així com estar al corrent de tota l’oferta cultural (espectacles de teatre, concerts, visites guiades, tallers...) a preu reduït que els equipaments adherits posaran a la seva disposició. 

 

L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió plena a la societat

El programa APROPA CULTURA, que va néixer a l’Auditori de Barcelona a l’any 2006 a Catalunya amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, aterra a les Balears amb la voluntat clara de fer créixer la comunitat Apropa continuant amb el model d’èxit i fent servir tot el coneixement acumulat amb anys d’experiència.

Actualment Apropa compta amb la complicitat de més de 120 equipaments culturals d'arreu de Catalunya, 2.573 entitats socials adscrites a la xarxa i amb presència a 41 municipis catalans. Apropa Cultura ha promogut 312.256 experiències culturals des de 2006.