Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

134 persones s’han incorporat a fer feina al Consell de Mallorca amb el programa SOIB Reactiva 2020

134 persones s’han incorporat a fer feina al Consell de Mallorca amb el programa SOIB Reactiva 2020

(05/01/2021)

Són els primers dels prop de 400 contractes que al 2021 durà a terme la institució dins d’aquesta iniciativa de promoció de l’ocupació davant la crisi sanitària i econòmica.

Des del dilluns 4 de gener, el Consell de Mallorca ha incorporat a la seva plantilla 134 persones contractades a través del SOIB Reactiva 2020. Són homes i dones que fins ara estaven en situació de desocupació derivada de la situació de crisi econòmica que ha generat la pandèmia o que eren aturats de llarga durada. Dels 134 nous treballadors del Consell, 45 faran feina a l’IMAS, organisme que es dedica a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i que es fa càrrec de l’atenció domiciliària. Els 89 restants treballaran als diferents departaments del Consell. Pròximament s’incorporaran més treballadors i en quatre mesos es produiran noves contractacions que en total arriben als prop de 400 nous contractes.

«Rebre aquests treballadors i treballadores en aquesta institució dedicada al servei de la ciutadania és un motiu de satisfacció perquè aconseguim un doble objectiu: treure de l’atur a centenars de persones i reforçar el funcionament del Consell», ha assenyalat la consellera de Presidència, Teresa Suárez.

L'objectiu que té aquest programa és que els beneficiaris puguin mantenir les seves habilitats competencials i també que la feina pugui permetre la seva requalificació professional. El perfil de les persones contractades és molt variat: personal de neteja i de manteniment, dissenyadors gràfics, tècnics en educació infantil, animadors socioculturals, personal administratiu, empleats de comptabilitat, directors i gerents d’hotels, economistes, enginyers, etc.

El Govern aporta 3,2 milions d'euros per dur a terme aquest programa, mentre que el Consell de Mallorca aporta 129.000 euros. El programa SOIB Reactiva 2020, que forma part del pla de xoc per a l’ocupació 20-21 del Govern balear, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020 i per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).