Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'equip d'emergències en carreteres del Consell atén 60 incidències provocades per la tempesta Hortènsia

L'equip d'emergències en carreteres del Consell atén 60 incidències provocades per la tempesta Hortènsia

(22/01/2021)

Els Bombers de Mallorca han rebut 170 demandes de servei per les incidències ocasionades pel fort vent

Els equips d’emergència en carreteres del Consell de Mallorca han atès una seixantena d'incidències relacionades amb caiguda d’arbres, branques, senyals o cablejat elèctric damunt la via. El 80% han estat lleus i han provocat talls puntuals del trànsit però cap dany a infraestructures. Les zones més afectades han estat el Pla i la serra de Tramuntana.

A hores d'ara roman tancada la carretera que uneix Calvià amb Establiments (Ma- 1016). La caiguda d'arbres i branques impossibilita la circulació i no serà fins demà dissabte quan pugui reobrir de nou al trànsit. Tampoc es pot circular ara per ara a la carretera que connecta Artà amb l’Ermita de Betlem (Ma- 3333). Operaris del Departament de Mobilitat i Infraestructures fan feina ara mateix en aquest punt per restablir la normalitat en les pròximes hores.

A les tasques de neteja que es duen a terme a aquestes i a altres carreteres de Mallorca hi participen 40 efectius d'emergències en carreteres.

Una de les vies més perjudicades ha estat la de Felanitx a Porreres (Ma- 5100) a on s’han produït la caiguda d'entre 40 i 50 arbres i també de cablejat elèctric. La via ha quedat oberta al trànsit just abans de les 17 hores.  Abans de les 15 hores ha pogut obrir a la circulació la carretera d’entrada a Bunyola (Ma- 2010), tallada des del migdia perquè la caiguda d'arbres i branques obstaculitzava la conducció.

Bombers de Mallorca
El servei de Bombers de Mallorca i altres cossos d’emergències han rebut per part del servei d’emergències de l’112, 170 demandes de serveis de diferents incidències ocasionades pel fort vent. Les trucades s’han registrat des de les 11 hores i ja s’han tancat més de 40 serveis. A hores d’ara els efectius continuen fent feina.

Les actuacions de les incidències més greus ha estat l’evacuació parcial de dos edificis, per l’esbucament dels àtics dels immobles. Altres serveis que també han presentat dificultat són els que hi ha cablejat elèctric, ja que els efectius no poden actuar fins que no s'ha tallat el subministrament pel risc que implica.

Efectius de tots els parcs s’han mobilitzat i a les 16 hores hi havia 20 vehicles actuant i 48 operatius treballant: bombers, caporals, sergents, gestors i tècnics.