Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La futura prefectura dels Bombers de Mallorca s’ubicarà a Marratxí

La futura prefectura dels Bombers de Mallorca s’ubicarà a Marratxí

(24/12/2020)

L’Ajuntament cedirà un solar on, en una primera fase, s’instal•laran els serveis centrals i administratius del cos.

La futura seu dels Bombers de Mallorca es construirà a Marratxí. El consistori ha oferit un solar al polígon del municipi que compleix les necessitats per ubicar la nova prefectura dels Bombers. A hores d’ara, s’està fent feina des de la Direcció Insular de Serveis Generals per enllestir el conveni amb l’Ajuntament de Marratxí per a la cessió del solar.

És un projecte que es desenvoluparà per fases durant aquesta legislatura. La primera etapa serà la construcció de la prefectura dels Bombers de Mallorca, unes instal•lacions que acolliran els serveis centrals i administratius del cos. Els vint-i-cinc treballadors que ara estan ubicats a la Llar de la Joventut, al carrer del General Riera, es traslladaran a la seu nova, on també s’ubicarà la sala de comunicacions dels Bombers.

Durant aquesta primera fase, també es crearà una zona d’emmagatzematge, molt reclamada pel cos, per poder disposar de tot l’estoc de material. L’edifici nou també tindrà aules de formació i educatives per a temes de prevenció. A l’exterior, es construirà una zona de maniobres, una torre d’entrenament, un rocòdrom i un camp de pràctiques. En una etapa futura, el projecte preveu ubicar-hi una dotació dels Bombers de Mallorca.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha volgut destacar que «aquest projecte forma part del compromís del Consell de Mallorca per actualitzar i millorar les infraestructures i l’equipament del cos dels Bombers de Mallorca, per poder oferir així el millor servei a la ciutadania de l’illa i garantir-ne la seguretat».

D’altra banda, l’any que ve el Consell té previst dur a terme diferents projectes de millora de les infraestructures del cos, com les reformes integrals dels parcs principals de Calvià, d’Inca, de Llucmajor i de Manacor, a més d’acabar els tràmits del projecte del futur parc de Santanyí, amb la previsió que les obres s’iniciïn el 2022. Durant el 2021, també es preveu adquirir un programa informàtic de gestió integral del Servei de Bombers i continuar el pla de renovació de la flota, en concret, es preveu incorporar vuit vehicles nous.