Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

1.800 sol·licituds per als ajuts del Consell al sector de la restauració els primers quatre dies

1.800 sol·licituds per als ajuts del Consell al sector de la restauració els primers quatre dies

(23/12/2020)

Les ajudes s’han convocat d’urgència i ja s’estan tramitant perquè el gener els establiments puguin rebre 1.500 euros

La Fundació Mallorca Turisme ha rebut en quatre dies 1.800 sol·licituds per als ajuts de 1.500 euros que concedeix el Consell Insular al sector de la restauració per tal de pal·liar-hi els efectes econòmics de la normativa sanitària per la covid-19. Es tracta d’una convocatòria d’ajudes extraordinària, plantejada d’urgència a principis de la setmana passada en què ja s’estan tramitant les resolucions, cosa que permetrà que els restauradors cobrin l’ajut el mes de gener, tot i que els primers beneficiaris rebran l'ajuda a finals d'any. 

Per ara, les peticions són de 1.800 establiments (bars, restaurants, gelateries o cafeteries) que romanen oberts aquest mes de desembre o bé que han hagut de tancar per complir les restriccions del nivell 4 d’alerta per la covid-19. Se’n poden beneficiar fins a 3.333 a tota l’illa.

El Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha respost amb agilitat a la necessitat del sector de la restauració i ha tret aquesta convocatòria exprés i amb facilitat d’accés als ajuts. De fet, les sol·licituds es fan de manera electrònica i la tramitació s’ha simplificat. Com a resultat, des de dilluns fins avui dimecres, ja s’han resolt 300 de les 1.800 peticions.

El pressupost destinat a aquesta convocatòria és de 5 milions d’euros, aportats al 50 % pel Consell Insular i pel Govern de les Illes Balears. Cada beneficiari pot accedir a una ajuda de 1.500 euros i, en el cas de tenir més d’un negoci de restauració, fins a un màxim de dues, és a dir, 3.000 euros.

Paral·lelament, s’han mantingut contacte amb els agents socials i econòmics per perfilar i explicar la convocatòria i s’han explicat els ajuts als batles i batlesses dels municipis.

Donant suport a aquest sector de l’economia, el Consell de Mallorca vol també contribuir a mantenir la xarxa de restauració que fa de l’illa la destinació líder que és actualment, amb la finalitat de poder reactivar tan aviat com sigui possible l’activitat turística de l’illa.


Tramitació àgil

Per afavorir al màxim l’agilitat en la tramitació de sol·licituds, el procés de sol·licitud es fa per registre electrònic. S’ha habilitat el web https://restauracio.fundaciomallorcaturisme.net, a través del qual es pot accedir tant a la informació sobre la tramitació com a l’espai de gestió administrativa en línia. De fet, s’ha editat un manual informatiu i un vídeo, en castellà i català amb traduccions a l’anglès i alemany, amb totes les passes de gestió per facilitar al màxim el procés de sol·licitud.

Així mateix, del dilluns 21 fins al dimecres 23 de desembre s’han instal·lat punts informatius i de tramitació d’ajudes als ajuntaments d’Esporles, Andratx, Capdepera i Algaida.