Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i el Bisbat restauren diverses obres a la parròquia de Mancor de la Vall i a l’ermita de Campanet

El Consell i el Bisbat restauren diverses obres a la parròquia de Mancor de la Vall i a l’ermita de Campanet

(18/12/2020)

Es tracta de dues escultures de Sant Francesc d’Assís i Sant Domènec de Guzmán, de la parròquia de Sant Joan Baptista, i de les pintures murals i del tabernacle d’estil barroc, de l’ermita de Sant Miquel

Avui dematí, la vicepresidenta del Consell consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, han presentat dos projectes inclosos dins les subvencions acordades entre Consell de Mallorca i Bisbat de Mallorca en el marc de la mútua col·laboració a favor del patrimoni mallorquí a través de la Comissió Mixta.

A la parròquia de Sant Joan Baptista de Mancor de la Vall s’han restaurat dues escultures de Sant Francesc d’Assís i Sant Domènec de Guzmán provinents de l’antic convent de Sant Domingo de Ciutat. Ambdues han estat restaurades amb els fons de l’any 2019. La restauració va poder descobrir i recuperar en l’estofat de l’hàbit de Sant Francesc la firma de l’autor i l’any d’execució: Antoni Barceló, 1666. L’altra imatge, malgrat no estigui datada ni firmada, correspondria a la mateixa època.

A l’ermita de Sant Miquel de Campanet, s’ha presentat la restauració feta enguany de les pintures murals i del tabernacle, ambdós d’estil barroc. Gràcies als estudis preliminars realitzats abans de la restauració, s’ha pogut afinar la datació de les pintures murals entorn del 1719 i la del tabernacle l’any 1697. L’autoria de les pintures no ha pogut ésser esbrinada, en canvi la del tabernacle seria de Pere Payeras. La intervenció més important fou en el tabernacle, ja que aquest va ser desmuntat en èpoques passades i col·locat a mode de retaulet. S’ha aprofitat la restauració per recuperar la seva disposició original.

El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, ha agraït la col·laboració entre el Consell de Mallorca i el Bisbat, i ha expressat: «D’aquesta manera ajudam que la cultura sigui viva. Amb les restauracions del patrimoni eclesiàstic posam en valor i difonem el fet religiós i també la nostra cultura». El Bisbe ha assenyalat que el patrimoni és un element viu i està al servei del poble: «les esglésies estan obertes al poble i aquestes imatges, obertes al culte».

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat i agraït «la col·laboració amb el Bisbat per a l’estudi, conservació i difusió del patrimoni eclesiàstic que és de totes les mallorquines i mallorquins». Busquets ha reiterat el seu compromís de «seguir fent feina conjuntament amb l’objectiu que més pobles de l’illa puguin restaurar el patrimoni dels seus temples com han pogut fer Mancor i Campanet, on diferents peces ja llueixen restaurades i contextualitzades a l’abast de tothom».

També han participat dels actes el vicari de Patrimoni del Bisbat, Mn. Francesc Vicens; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, el vicari parroquial de Mancor, Mn. Vicenç Miró, el rector de Campanet, Mn. Joan Femenia, el batle de Mancor, Guillem Villalonga, i la batlessa de Campanet, Rosa Bestard.