Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple del Consell de Mallorca dóna llum verda a destinar 5 milions d’euros a ajudes per a establiments de restauració

El ple del Consell de Mallorca dóna llum verda a destinar 5 milions d’euros a ajudes per a establiments de restauració

(16/12/2020)

S’ha aprovat una modificació de crèdit per unanimitat en un plenari convocat de forma extraordinària per contribuir a pal·liar les conseqüències de les noves restriccions en aquest sector

El Consell de Mallorca, en un Ple extraordinari i d’urgència, ha aprovat per unanimitat de tots els grups una modificació de 2,5 milions d’euros, passa prèvia per destinar un total de 5 milions a una convocatòria d’ajudes econòmiques directes per al sector de la restauració de l’illa. Gràcies a la resposta i la tramitació ràpides que s’han fet des de la institució insular i de la Fundació Mallorca Turisme, els establiments del sector esmentat podran sol·licitar ajuts de 1.500 euros abans de Nadal.

La convocatòria té com a objectiu pal·liar les conseqüències que les noves restriccions aprovades per contenir la pandèmia provocada per la covid-19 tendran sobre aquesta activitat econòmica, com el tancament d’interiors o el tancament total a causa de l'entrada de Mallorca en el nivell 4 de màxim risc sanitari. Són ajudes econòmiques directes de 1.500 euros per a bars, cafeteries i restaurants oberts de menys de 20 treballadors. Per donar una resposta ràpida a les necessitats del sector, s'ha simplificat la tramitació, que serà telemàtica, i es cobraran ja durant el mes de gener.

Paral·lelament, el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme ha aprovat per unanimitat la modificació del Pla d'Acció 2021 per poder tramitar la gestió de les subvencions i així donar suport al sector de restauració, en una mesura extraordinària, en col·laboració amb el Govern, que s’adaptarà en agilitat, facilitat de la tramitació i la rapidesa per accedir a les necessitats dels establiments afectats.