Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Entra en servei la nova estació mòbil de la ITV a Calvià

Entra en servei la nova estació mòbil de la ITV a Calvià

(09/12/2020)

Amb quatre línies per a turismes està previst que l’estació inspeccioni 300 vehicles cada dia de mitjana.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, han inaugurat, avui dimecres, la nova estació mòbil de la ITV a Magaluf (Calvià). A l’acte també hi han assistit el director insular d’ITV i Activitats Classificades, Sergio Rajoy, i el tinent de batle d'Urbanisme, Comerç i Activitats del  municipi, Marc López.

L’estació provisional es preveu que estigui operativa durant els pròxims 10 mesos i consta de 4 unitats mòbils d’inspecció per a turismes i oficines administratives. La presidenta Cladera ha destacat «la col•laboració interinstitucional que ha fet possible que la zona del Ponent de Mallorca disposi d'una estació ITV», i ha agraït a l'ajuntament la disposició durant tot el procés. «Amb una mitjana diària de 300 inspeccions, la nova estació ajudarà a solucionar la sobrecàrrega de les dues estacions de Palma i la d’Inca i Manacor provocada pel tancament durant l’estat d’alarma decretat per la covid i ens permet guanyar temps de cara a la construcció de la cinquena estació a Son Bugadellas».

Com la resta d’estacions, l’horari de les inspeccions serà de 6 del matí a 21 hores. S’atendrà mitjançant cita prèvia, operativa des d’aquest matí a través de la web habitual, i s’estima una previsió mitjana diària de 300 inspeccions. Fet que ajudarà a reduir de manera notable els actuals temps d’espera ocasionats pel tancament de totes les estacions de l’illa durant el confinament provocat pel covid-19.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha assegurat que «estam orgullosos de l’agilitat amb la que s’ha muntat l’estació. Actuam per a donar solució al problema causat pel tancament de les estaciones i que redundarà en tots els ciutadans que podran reprogramar les seves cites».

A les noves instal•lacions treballaran 24 professionals (16 d’inspecció, 4 d’administració, 2 de supervisió i 2 d’enginyeria) que provenen de les altres estacions de l’illa. Per cobrir aquests moviments de la plantilla, s’han contractat 24 treballadors nous que supliran les vacants. El servei s’ha adaptat als protocols sanitaris. Les persones usuàries de la ITV poden realitzar tots els tràmits administratius, abonar la quota i esperar la documentació, una vegada passada la inspecció, sense haver de davallar del vehicle. 

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat la col•laboració entre les dues administracions i les accions que ha duit a terme l'Ajuntament per fer possible que a la zona de Ponent hi hagi una estació d'ITV, amb els avantatges que això suposa per als veïns i veïnes del municipi. També ha reconegut la feina del Departament d'Urbanisme del consistori per facilitar la llicència per instal•lar l’estació d’ITV provisional, accelerar les tasques d'adequació del solar municipal on s'ubica, i dur a terme la recepció parcial del solar esmentat i els vials d'accés. 

La nova estació s’ubica a una parcel•la de Magaluf (Calvià), amb accés des de la rotonda que es dirigeix cap a Son Ferrer i el Toro des de l’autopista d’Andratx (Ma-1). El terreny l’ha cedit el consistori calvianer mitjançant un conveni subscrit amb la institució insular. El solar està apartat de qualsevol zona residencial i en un futur serà un aparcament municipal, fruit d'un increment d'aprofitament urbanístic per la construcció d'habitatges. Per la posada a punt de l’estació s'ha comptat amb la col•laboració de l'empresa promotora de la urbanització.

El cost de les instal•lacions i maquinària suposa una despesa de 460.000 euros pel lloguer de les línies, les oficines i la carpa, que es recuperarà amb la pròpia prestació del servei. 

Vídeos

Visita estació ITV Calvià