Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell iniciarà les obres del nou centre d'interpretació de Raixa el mes de febrer

El Consell iniciarà les obres del nou centre d'interpretació de Raixa el mes de febrer

(04/01/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que l'objectiu és «apropar la serra de Tramuntana a la ciutadania».

El Consell de Mallorca preveu que les obres del nou centre d’interpretació serra de Tramuntana ubicat a Raixa comencin el mes de febrer i estiguin enllestides aquest estiu. L'objectiu de la intervenció és «donar a la finca i a la serra de Tramuntana la dimensió que es mereix, per apropar-la a la ciutadania, perquè tothom pugui conèixer aquest espai patrimoni mundial, que ocupa el 22% del territori de Mallorca», ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

El projecte de millora, renovació de l'actual centre d'interpretació de Raixa, té un pressupost de 500.000 euros i està realitzat per l'arquitecte Dani Freixes. Es tracta d'una intervenció que cerca l'adequació de l'espai per optimitzar els recursos i les possibilitats de projecció audiovisual. El centre d'interpretació romandrà uns mesos sense activitat per poder executar les obres.

El nou centre d'interpretació aprofundirà en els elements pels quals la serra de Tramuntana va obtenir la distinció de la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural, que fa referència a la interrelació entre els elements naturals i els seus habitants. Un exemple d’això són els murs de pedra en sec, els canals, les possessions, els nuclis de població, els sistemes hidràulics, etc.