Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Principal, en la primera trobada de teatres lírics iberoamericans, parlarà sobre òpera en streaming

El Principal, en la primera trobada de teatres lírics iberoamericans, parlarà sobre òpera en streaming

(02/12/2020)

La intervenció es podrà seguir pel canal de Youtube d’Ópera Latinoamérica

Cinquanta teatres d’òpera d’Espanya i Llatinoamèrica participen en la primera trobada virtual que, fins al 9 de desembre, han organitzat les associacions de teatres i festivals del sector líric d’Espanya Ópera XXI i Ópera Latinoamérica (OLA). Aquest aplec, que combinarà les sessions obertes al públic amb les exclusives per a membres de l’OLA, abordarà el panorama actual dels teatres iberoamericans, els problemes que tenen, els reptes i les projeccions futures a través de conferències i reunions telemàtiques.

El Teatre Principal de Palma, representat pel seu director Josep R. Cerdà, oferirà la ponència Las artes escénicas en digital, que ha elaborat amb Natalia Camacho, directora de producció audiovisual del Teatro Real de Madrid. Aquesta intervenció, avui a les 17.30 (hora mallorquina), s’emetrà en obert pel Youtube de l’OLA on quedarà a disposició de qui la vulgui seguir.

En paraules de María Victoria Alcaraz: «Per primera vegada, es farà una trobada històrica de 9 dies entres les associacions Ópera Latinoamérica i Ópera XXI d’Espanya convocant els 50 teatres més representatius de l’àmbit iberoamericà. Com a presidenta de l’OLA, i directora general del Teatro Colón, és un honor poder contribuir juntament amb aquestes prestigioses institucions per tractar diverses problemàtiques que ens afecten a tots en el món de la lírica».

La trobada OLA-Ópera XXI 2020 serà la cloenda d’un any especialment actiu en ambdues xarxes i especialment conflictiu donada la situació de pandèmia mundial que vivim.