Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pressupost del Departament de Territori per a l’any 2021 incrementa un 25 % l’aportació al Consorci Serra de Tramuntana, que convocarà més subvencions per a particulars i empreses agrícoles

El pressupost del Departament de Territori per a l’any 2021 incrementa un 25 % l’aportació al Consorci Serra de Tramuntana, que convocarà més subvencions per a particulars i empreses agrícoles

(25/11/2020)

També augmenten les partides destinades a aprovar la modificació del Pla Territorial i a elaborar els planejaments urbanístics de cinc municipis.

El Departament de Territori del Consell de Mallorca disposarà per a l’any que ve de 9,4 milions d’euros, dels quals 1,8 milions es destinaran al Consorci de la Serra de Tramuntana. Aquesta quantitat significa un increment del 25 % en relació amb el 2020 i permetrà incloure més subvencions a particulars i empreses agrícoles i organitzar activitats relacionades amb el desè aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial per la UNESCO. 

També augmenten les partides destinades a estudis tècnics que tenen com a objectiu aprovar la modificació del Pla Territorial i l’elaboració dels planejaments urbanístics de cinc municipis de Mallorca: Ariany, Selva, Maria, Estellencs i Lloret, redaccions de les quals es farà càrrec la Direcció Insular d’Urbanisme, que tindrà un pressupost de 2,9 milions d’euros.

La Direcció Insular de Territori i Paisatge l’any que ve disposarà d’1,5 milions d’euros. Entre les fites més importants que assumirà hi ha la redacció de la Llei de la serra de Tramuntana i l’elaboració del Catàleg del paisatge. D’altra banda, també té previst aprovar la modificació del Pla Territorial per donar solució al que ens determina el Decret 9/2020 sobre les unitats d’actuacions (UA) dels falsos urbans. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assenyalat que «l’any 2021 serà un any clau per avançar, tant en normativa urbanística com en polítiques de paisatge».

L’Agència de Defensa del Territori (ADT) disposarà d’un pressupost que ascendeix fins als 2,6 milions d’euros, cosa que li permet consolidar la feina de protecció del territori. Actualment, hi ha una trentena de municipis incorporats a l’ADT, el darrer que va delegar les competències en sòl rústic a l’ADT va ser l’Ajuntament de Calvià.

D’altra banda, Territori incrementarà les retribucions del SOIB en 31.768 euros, per assumir la part no subvencionada de la contractació de personal en situació d’atur, i això permetrà incorporar sis persones al Departament.