Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell durant el 2021 renovarà i ampliarà les infraestructures dels Bombers de Mallorca

El Consell durant el 2021 renovarà i ampliarà les infraestructures dels Bombers de Mallorca

(23/11/2020)

El Departament d'Hisenda i Funció Pública disposarà d'un pressupost per a l'any 2021 de 57 milions d'euros, dels quals més de la meitat es dedicaran a aquest servei d'emergències.

El Departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca disposarà de 57 milions d'euros per a l'any 2021, dels quals 29,3 milions d'euros es destinaran als Bombers de Mallorca. Aquest servei d'emergències durà a terme diferents actuacions per renovar i ampliar les infraestructures.

Entre els projectes de millora d'infraestructures, les reformes integrals dels parcs principals de Manacor, Inca, Calvià i Llucmajor, així com el projecte de reagrupació de tota la prefectura del servei de Bombers de Mallorca a una nova seu, al solar cedit per l'ajuntament de Marratxí, al Polígon industrial del municipi i finalitzar els tràmits del projecte del futur parc de Santanyí, amb la previsió que les obres s'iniciïn el 2022. El Capítol d'inversions dels Bombers de Mallorca té un pressupost de 2,3 milions d'euros. El 2021 també es preveu l'adquisició d'un programa informàtic de gestió integral del servei de bombers i la continuïtat del pla de renovació de la flota, en concret es preveu incorporar 8 nous vehicles.

El Departament d'Hisenda i Funció Pública disposa d'un pressupost de 57 milions d'euros, el que representa una pujada del 0,9% en relació amb l'any anterior. Dins del total hi ha una partida de 4 milions d'euros per atendre necessitats covid, la qual contempla una dotació d'un milió d'euros per a la neteja exhaustiva de tots els edificis de la institució, per complir amb les normes de seguretat i prevenció del contagi.

D'altra banda, aquest departament incrementa la seva inversió en 330.000 euros destinats a l'adquisició d'aplicacions i d'equips informàtics i la baixa en un milió i mig d'euros en la reforma de la Misericòrdia, projecte que es durà a terme amb els romanents.

El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom ha destacat que s'ha «fet un esforç de reducció de despesa, per fer front a la realitat de la covid i mantenir el full de ruta d'aquest departament».

Les direccions insulars de Pressuposts, això com la de Funció Pública i la de Serveis Generals, mantenen unes partides continuistes per avançar en l'eficiència en la gestió i el control de les despeses públiques amb criteris de responsabilitat social, ètica i ambiental.