Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS crea l’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca

L’IMAS crea l’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca

(19/11/2020)

L’organisme neix amb l’objectiu de fomentar i vetllar pel compliment dels drets dels menors i proposar polítiques socials per a millorar la seva qualitat de vida en tots els àmbits

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan ha presidit avui la constitució de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de Mallorca que ha tengut lloc a Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.  L’observatori neix amb els objectius de contribuir al foment i respecte dels drets dels menors, dur a terme investigacions i estudis per conèixer l’estat de la població infantil i adolescent de Mallorca i proposar polítiques socials encaminades a millorar els diferents àmbits que afecten aquest col·lectiu.

A més del president de l’IMAS , formaran part de l’Observatori, la directora insular d’Infància i Família, Mari Àngeles Fernández, com a vicepresidenta i altres representants de la institució que exerciran de vocals.  Són vocals també diferents membres d’altres administracions i departaments relacionats amb els menors (educació, salut, fiscalia de menors), així com representants d’entitats, associacions i col·legis professionals que treballen amb menors. Completen l’observatori els representants dels diferents partits polítics amb presència al Consell.  

Per inaugurar la primera sessió de l’Observatori, De Juan ha llegit la resolució i les normes d’organització i funcionament de l’ens, que es publicaren al BOIB del passat 29 d’octubre. El president de l’IMAS ha afegit que l’Observatori és un ens «viu i particpatiu obert a la societat». Així mateix s’ha constituit la comissió permanent de l’Observatori, que serà presidida per Mari Ángeles Fernández i com a primera tasca de l’òrgan s’ha aprovat l’elaboració del Pla d’Infància i Adolescència de Mallorca, a proposta del vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella. 

Durant aquesta sessió constiutiiva s’ha volgut fer un reconeixement als nins, nines i joves que resideixen a centres de menors, pel seu comportament exemplar durant el confinament del passat mes de març. 

L’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca segueix les passes de l’Observatori de la Infància un grup de treball impulsat per l’IMAS i que va estar actiu entre els anys 2012 i 2013.