Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal inicia les activitats didàctiques a pesar de la pandèmia

El Teatre Principal inicia les activitats didàctiques a pesar de la pandèmia

(17/11/2020)

Les mesures sanitàries i la neteja s’han intensificat. Comencen les aules obertes, el taller de dramatúrgia i les tutories teatrals.

El Teatre Principal ha iniciat l’activitat del projecte pedagògic que, a pesar de la pandèmia, té tres línies d’actuació: les aules obertes de teatre, el taller de dramatúrgia i les tutories teatrals.

Tan sols queden pendent els assajos dels cors: Petitons, Infantil i Juvenil, que encara no ha pogut començar i que es troben a l’espera que les autoritats sanitàries autoritzin el pla de feina proposat pel Teatre.

Les aules obertes, classes de teatre destinades al públic en general i al jovent en particular, disposen de quatre grups de deu persones, que treballen una vegada a la setmana amb Carles Pujols i Mar Fiol com a professors.

El taller de dramatúrgia, dirigit per Sergio Baos, també ha iniciat l’activitat amb dos grups: un d’adolescents, format per sis persones, i un altre d’adults, format per deu persones. En aquest taller, els participants es van iniciant en la literatura dramàtica de la mà del dramaturg Baos, que a la vegada és director teatral i professor de secundària.

Les tutories teatrals, especialment adreçades a centres escolars d’ensenyament secundari, començaran l’activitat en breu i encara hi ha temps perquè els centres que ho desitgin s’hi puguin inscriure. Les tutories teatrals, que prenen el relleu del projecte «Ficcions» de la temporada passada, són una proposta perquè els centres de secundària puguin treballar teatre contemporani, escrit expressament per dramaturgs illencs per a l’ocasió, i que, a més, ho puguin fer amb l’assessorament escènic dels propis autors (Jaume Miró i Aina de Cós) i d’un director d’escena. 

La pandèmia, això sí, ha fet que la demanda per a les funcions escolars s’hagi reduït considerablement, però en canvi sí que ha augmentat la presència de petits grups d’estudiants a les funcions habituals de les 20 h, o de les 18 h els diumenges. A més, el Teatre Principal ha posat a disposició dels centres escolars bona part de la programació, que pot ser visionada mitjançant la reproducció en continu, amb un pagament molt reduït des del propi web del teatre.

Per poder dur a terme tota aquesta activitat, el Teatre Principal ha posat esment a intensificar les mesures de prevenció i els protocols anticovid-19 establerts per les autoritats sanitàries.