Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Esports del Consell estrena l'activitat «Estades a la Serra», unes jornades esportives que arribaran a 400 participants

Esports del Consell estrena l'activitat «Estades a la Serra», unes jornades esportives que arribaran a 400 participants

(15/11/2020)

El Departament de Turisme i Esports aposta per una activitat nova d’esport familiar, en aquest moment en el qual les alternatives esportives segures tenen una gran demanda.

La Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca ha posat en marxa el cap de setmana una activitat esportiva nova adreçada a famílies: «Estades a la Serra». Unes jornades d’aventura en el paratge natural de Lluc, a Escorca, que es desenvoluparan durant sis caps de setmana de novembre i desembre i arribaran a 400 persones en total.

Les jornades, incloses en la línia de treball «Esport per a tothom», que promou el Departament de Turisme i Esports, són estades familiars en el medi natural, on es fan activitats comunitàries esportives, respectuoses amb el medi, seguint les mesures preventives establertes per la covid-19.

Així, durant dos dies s’han dut a terme diferents exercicis esportius dirigits que, com a novetat, tendran nivells diferents segons el cap de setmana, i inclouran des de tècniques de running, fins a senderisme, gimcanes o circuits en bicicleta. Cada cap de setmana s’obrirà a deu famílies de quatre persones, que podran fer esport i jocs guiats per monitors, i s’allotjaran a l’Hostatgeria del santuari de Lluc, a 400 metres d’altitud, en plena serra de Tramuntana.

Enguany, les activitats d’Esports s’han adaptat als requisits marcats en la nova normalitat marcada per la covid-19. Per això, s’han aplicat una sèrie de mesures preventives relatives a les condicions que s’han d’assegurar en les activitats de temps lliure, com ara: reducció de la capacitat i augment de les jornades, entrada horària escalonada o reducció de grups bombolla per fer les activitats esportives, entre d’altres. La directora insular d’Esports, Marga Portells, remarca que «hem augmentat el nombre de caps de setmana en totes les activitats, i també el de monitors, per facilitar una pràctica segura i responsable, tant a les jornades familiars, com a les diades, com a les sortides destinades a ajuntaments».

La Direcció Insular d’Esports vol potenciar amb el programa «Esport per a tothom» la pràctica d’exercici físic en l’àmbit familiar, com una base que permet establir valors. Donada l’alta demanda que s’ha generat el 2020 dels programes esportius del Consell de Mallorca, tot i les restriccions, s’estan obrint activitats noves per arribar a més participants, com ara aquestes noves «Estades a la Serra», que permetran ampliar la participació, en part de les llistes d’espera existents.