Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca aprova la proposta inicial de les tarifes de residus 2021

El Consell de Mallorca aprova la proposta inicial de les tarifes de residus 2021

(12/11/2020)

La institució insular també ha votat a favor de modificacions de crèdit que serviran per mantenir i ampliar els recursos destinats a l’IMAS i per comprar la finca de Sa tanca.

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous en sessió plenària ordinària la proposta inicial de les tarifes de residus per l’any 2021, que ha sortit endavant amb 17 vots favorables, 13 abstencions i 2 vots en contra. La proposta contempla que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) passi de 111,20 euros per tona a 108,03 euros. Aquesta xifra implica una davallada de 3,17 euros que hauran d’assumir els municipis per tractar la fracció de rebuig.

«Enguany, ha estat un any excepcional i complicat en tots els àmbits i per a tothom. Tenim una crisi econòmica directament derivada de la crisi sanitària. I com ja sabíem, i hem constatat de nou, les crisis econòmiques tenen un fort impacte sobre la quantitat de residus que generam com a societat. Per aquest període tarifari, les previsions d'entrada de tones de residus ha davallat al voltant d'un 20 %», ha declarat Aurora Ribot, consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, que també ha afegit que «amb la norma a la mà només podíem fer valer l'interès públic i aplicar el precepte de força major. Ningú entendria que tot el pes de la crisi recaigués sobre la tarifa, és a dir, sobre la gent, i la llei tampoc preveu que sigui això el que hagi de passar».

El mateix expedient preveu també les noves tarifes pel tractament de llots i de deixalles d'origen animal (DOA): 74,53 euros i 73,65 euros per tona, respectivament. Ribot ha assenyalat que aquesta tarifa serà bonificada amb un 70 %, la màxima permesa.

IMAS i Sa Tanca

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat una modificació de crèdit de 979.494,39 euros per mantenir i ampliar els recursos destinats a l’Àrea d’Inclusió Social de l’IMAS que, per fer-hi front als efectes de la pandèmia, ha reforçat els seus serveis. Els diners provenen de sentències judicials per casos de corrupció com el de Can Domenge. 

D’altra banda al ple del Consell de Mallorca també s’ha votat a favor d’una modificació de crèdit de 375.000 euros per adquirir els terrenys de la finca de Sa Tanca de Can Domènech, que permetrà ampliar de manera immediata la protecció de la ciutat romana de Pol.lèntia. El Consell ha arribat a un acord amb el Govern i l’Ajuntament d’Alcúdia per pagar a parts iguals la finca que té un valor d’1,1 milions d’euros.

El plenari ha aprovat també el conveni entre el Consell i el Bisbat de Mallorca, per a la conservació i restauració de diverses peces del patrimoni eclesiàstic i la concessió de la subvenció nominativa que ho farà possible. L’ajuda de 120.000 euros permetrà conservar i restaurar el retaule Major, el retaule el Beat Gaspar de Bono i el retaule del Beat Nicola di Longobardi del convent de Sant Francesc de Paula (Campos); les pintures murals i el retaule de l’oratori de Sant Miquel (Campanet); el profeta Rei David de la parròquia de Sant Nicolau (Palma); la talla Mare de Déu del Museu de la parròquia de Sant Andreu (Santanyí) i el cadirat gòtic de la parròquia Nostra Senyora de Consolació (Porreres).