Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ribot presenta una tarifa de residus que evita els efectes negatius de la covid-19 sobre la ciutadania

Ribot presenta una tarifa de residus que evita els efectes negatius de la covid-19 sobre la ciutadania

(02/11/2020)

La vicepresidenta assegura que el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient «treballa per l'interès públic i, en unes circumstàncies com les actuals, la força major serveix per garantir que no es sobrecarrega injustament la ciutadania »

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient proposarà al Ple de novembre l’aprovació inicial de les tarifes de residus 2021. La tarifa de residus sòlids urbans (RSU) passa de 111,20 euros per tona a 108,03 euros.

«Enguany, ha estat un any excepcional i complicat en tots els àmbits i per a tothom. Tenim una crisi econòmica directament derivada de la crisi sanitària. I com ja sabíem, i hem constatat de nou, les crisis econòmiques tenen un fort impacte sobre la quantitat de residus que generam com a societat. Per aquest període tarifari, les previsions d'entrada de tones de residus ha davallat al voltant d'un 20 %», ha declarat Aurora Ribot, consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, que també ha afegit que «amb la norma a la mà només podíem fer valer l'interès públic i aplicar el precepte de força major. Ningú entendria que tot el pes de la crisi recaigués sobre la tarifa, és a dir, sobre la gent, i la llei tampoc preveu que sigui això el que hagi de passar».

Per part seva, la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, ha volgut recordar que «en aquest escenari tan complicat, i amb aquesta eina jurídica de la força major, dissenyada expressament per això, hem contingut la tarifa, per mantenir-la en valors semblants als que hem tengut els darrers anys».

El mateix expedient preveu també les noves tarifes pel tractament de llots i de deixalles d'origen animal (DOA): 74,53 euros i 73,65 euros per tona, respectivament. Ribot ha assenyalat que aquesta tarifa serà bonificada amb un 70 %.

Vídeos

Presentació nova tarifa residus