Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell inclou la figura del marger en els projectes municipals subvencionats per la institució insular

El Consell inclou la figura del marger en els projectes municipals subvencionats per la institució insular

(02/11/2020)

Les inversions municipals finançades pel Consell que incloguin intervencions de pedra en sec hauran de ser supervisades per un mestre artesà

El Consell de Mallorca inclourà a partir d'ara una nova clàusula a les convocatòries de subvencions d'inversió municipal que afectarà els projectes que incloguin, total o parcialment, intervencions en marges o pedra en sec. Es tracta d'una clàusula mitjançant la qual serà obligat certificar que les obres que afecten aquests elements específics s'han realitzat sota la supervisió d'un mestre artesà en paret seca. L'objectiu de la nova clàusula, que ja s'inclourà a les pròximes convocatòries de subvencions, és garantir que la construcció s'ajusta als paràmetres d'aquesta tècnica tradicional. Això significa, a efectes de tramitació i justificació, que s'haurà d'incloure en l'expedient del projecte un certificat signat per un mestre artesà en pedra en sec, i que serà requisit per poder tenir accés a la convocatòria pública d'ajuts.

La decisió d'incloure aquesta nova clàusula és posar en valor el paper dels mestres margers i de pedra en sec, amb la voluntat de garantir el manteniment del nostre patrimoni i que les noves construccions d'aquesta tècnica a la s'ajustin a la tradició constructiva.

​​​​​​​