Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programa «Els valors de l'esport» oferirà xerrades i tallers  a càrrec d'esportistes d'èxit també en format digital

El programa «Els valors de l'esport» oferirà xerrades i tallers  a càrrec d'esportistes d'èxit també en format digital

(30/10/2020)

Ciclistes com Mavi García i Joan Reinoso, atletes com Cristina Prats, Bel Calero i Tòfol Castanyer, la taekwondista Brigitte Yagüe, i el muntanyista i espeleòleg Pedro González oferiran xerrades a entitats i escoles

L'àrea d'Esports del Consell de Mallorca ja ha obert el programa «Els valors de l'esport»: tallers i xerrades realitzats en col·laboració amb 7 esportistes de Mallorca d'alt nivell en les seves modalitats. Els referents són ciclistes com Mavi García i Joan Reinoso, atletes com Cristina Prats, Bel Calero i Tòfol Castanyer, la taekwondista Brigitte Yagüe, i el muntanyista i espeleòleg Pedro González. La Direcció Insular d'Esports hi ha signat un acord de col·laboració, ja que la reputació i la popularitat que tenen els converteix en un referent, un mirall pels esportistes de base. Unes xerrades incloses dins del programa Jugam» per a la promoció esportiva i l’educació en valors.

«Els valors de l'esport»és un programa que té com objectiu transmetre els valors de l’esport mitjançant esportistes d’elit de Mallorca, aprofitant que aquests són un exemple i referència per seguir per al jovent. Està obert als ajuntaments, entitats, associacions i centres educatius perquè puguin sol·licitar xerrades i tallers durant el curs 2020-2021. Com a principal novetat, enguany el projecte inclou una nova padrina, la ultrafondista calvianera Cristina Prats. 

Una altra iniciativa nova, pel que fa al format, serà la possibilitat de sol·licitar aquestes xerrades en format digital i en directe, fet que amplia la possibilitat d'acollir més públic i d'arribar a ens que no tenen espai físic per fer xerrades en aquests moment en què els aforaments són limitats per la covid-19. Així, els tallers s'ofereixen en format presencial o a través de connexió a la plataforma Zoom, que possibilitarà la interacció per xat.

Valors de l'esport per a la vida i el creixement personal
Cada un dels esportistes amb qui col·labora la Direcció Insular d'Esports exposa una temàtica associada a diversos valors de l'esport i a la seva experiència professional i personal. Les xerrades inclouen una visió i un enfocament al voltant de conceptes com la superació, en el cas de Joan Reinoso i Pedro González, esportistes adaptats; la disciplina i l'esforç, en el cas de Brigitte Yagüe, Cristina Prats i Mavi García; la igualtat de gènere en l'exposició de na Bel Calero i la conquesta dels 54 mils de Tòfol Castanyer. 

«Els valors de l'esport» es desenvolupa a través de xerrades i tallers a centres escolars, associacions, ajuntaments, clubs esportius, entre d'altres entitats, i prèviament a diades o activitats esportives associades a un esport al qual representen. Els dos darrers cursos, 2018-2019, s'ha arribat a més de 3.300 persones, a través de 52 tallers.