Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i el Bisbat celebren el 25 aniversari del projecte de rehabilitació de Ses Caputxines

El Consell i el Bisbat celebren el 25 aniversari del projecte de rehabilitació de Ses Caputxines

(30/10/2020)

El programa d’activitats inclou visites guiades, jornades de portes obertes, passejades gastronòmiques, i l’exposició fotogràfica de Donald Murray, que ha documentat l'evolució del projecte.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha anunciat avui que el projecte de rehabilitació de Ses Caputxines, possible gràcies a la col•laboració del Bisbat i el Consell de Mallorca, finalitzarà a principis del 2021, després de 25 anys de feina. A més, ha incidit en què aquest projecte és «una bona mostra que la Comissió Mixta de Patrimoni és de vital importància per al patrimoni eclesiàstic i que la col•laboració és imprescindible per conservar-lo».

La consellera ha recordat que «entre enguany i l’any que ve, haurem invertit 364.232 euros en el projecte de rehabilitació i la difusió». Així mateix, Busquets ha agraït la feina que han fet els coordinadors del projecte des de fa un quart de segle i ha agraït a Aina Pasqual i Jaume Llabrés el seu esforç i dedicació. «Fer difusió del patrimoni és molt important perquè tothom pugui conèixer la riquesa cultural que tenim i així també sumar-se a totes les persones que estam conscienciades per preservar-lo. Per això és tan important que s’hagi organitzat aquest programa d’activitats en què la ciutadania es podrà acostar a veure la feinada que s’ha fet i com llueix, per exemple, l’altar major, després de la intervenció».

 

A més, el programa inclou visites guiades, jornades de portes obertes, passejades gastronòmiques, i l’exposició fotogràfica de Donald Murray, que ha documentat l'evolució del projecte.

El  vicari episcopal de patrimoni històric i cultura, Xisco Vicens, ha assegurat que «des del Bisbat de Mallorca valoram molt positivament aquesta col•laboració que durant 25 anys ha ajuntat la iniciativa privada amb les institucions civils i les eclesiàstiques». Segons Vicens, «el patrimoni monàstic és un dels que més desapercebut passa i, precisament per això, és dels més febles, no sols materialment, sinó sobretot per la gran quantitat d’informació oral que hi sol anar associada».

Vicens també ha agraït i destacat la implicació del Consell de Mallorca, «sempre disposat a ajudar en temes de protecció, recuperació i divulgació del patrimoni comú» i ha fet una menció especial a les comunitats que han ocupat aquest monestir que han permès combinar els usos originals dels objectes i espais, que són els monàstics, amb l’accés a estudiosos i al gran públic. «La gran tasca feta per les monges al llarg dels segles es veu reforçada avui en dia amb tècniques i mètodes coincidents amb els estàndards científics actuals, que permetran la pervivència d’aquest monestir, alhora que el posen  en valor i la ciutadania en pot gaudir», ha destacat el vicari episcopal de patrimoni històric i cultura.

A l’acte també hi han assistit la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, els coordinadors del projecte, Aina Pasqual i Jaume Llabrés, i l’abadessa del convent de Ses Caputxines, sor Paulina.