Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell fa una passa més en la reforma de la residència Miquel Mir d'Inca

El Consell fa una passa més en la reforma de la residència Miquel Mir d'Inca

(16/07/2020)

La presidenta Catalina Cladera s’ha desplaçat avui a Inca per conèixer el projecte d’obres d’aquesta residència i visitar altres serveis del Consell a la capital del Raiguer

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, així com d’altres membres de l’equip directiu de l’IMAS i de l’ajuntament inquer, ha conegut avui el projecte de reforma integral de la residència Miquel Mir que el consistori municipal va cedir al Consell de Mallorca a finals de la passada legislatura.

Catalina Cladera s’ha mostrat molt satisfeta per haver donat  una nova passa endavant en la remodelació del centre residencial: «la passada legislatura es va conveniar la cessió de la residència a l’IMAS i ara ja podem licitar i adjudicar aquest projecte per tal que a finals d’any  puguin començar les obres i la reforma sigui una realitat abans que finalitzi la legislatura» i ha recalcat «el cost de les obres és de 4 milions. Es tracta d’un projecte important d’aquesta legislatura per part de l’IMAS i és una de les inversions per la qual apostam».

L’Ajuntament d’Inca va cedir aquest centre sociosanitari a l’IMAS per un període de 50 anys i, després de la reforma, comptarà amb 40 places residencials per a persones majors dependents i 25 de centre de dia.

La presidenta del Consell ha destacat que «ja no només els antics residents que ara s’allotgen a la Llar d’Ancians de Palma podran tornar, sinó que s’ampliaran les places per a les necessitats de la gent de la zona. A més, serà un centre de referència no només per a Inca sinó per a tota la comarca i  servirà de base per al Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) que des del Consell tenim intenció d’ampliar».

En la mateixa línia s’ha pronunciat el batle Virgilio Moreno, que ha agraït la bona coordinació entre les dues institucions, “crec que ha de ser un exemple per a tots, l’esforç ha donat el seu fruit i estam molt contents que aquest projecte pugui ser una realitat aquesta legislatura».

A més de la residència Miquel Mir d’Inca, Catalina Cladera també ha visitat les noves instal·lacions del centre de menors de la Fundació Aldaba amb qui l’IMAS té concertades 24 places per a nins i nines adolescents. La presidenta del Consell s’ha desplaçat també fins al parc de bombers d’Inca i ha finalitzat la ruta amb una visita a la Tafona de Son Catiu.