Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell continuarà subvencionant l’adaptació dels negocis a les mesures sanitàries fins al febrer de 2021

El Consell continuarà subvencionant l’adaptació dels negocis a les mesures sanitàries fins al febrer de 2021

(28/10/2020)

L’import màxim de l’ajuda és de 1.000 euros per persona, que es poden destinar, per exemple, a la compra de material sanitari i de protecció o a eines de control de capacitat

El Consell Executiu del Consell de Mallorca ha aprovat avui la modificació de la convocatòria d’ajuts del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local destinada a persones autònomes i microempreses que vulguin adaptar-se a les mesures per evitar contagis per covid-19. Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Mallorca, «Mallorca Reacciona», i dotada amb 800.000 euros.

Gràcies al canvi aprovat avui, les ajudes cobriran les despeses en material sanitari i higiènic, equips de protecció individual, senyalització o eines de control de capacitat fins al 28 de febrer de 2021, amb la qual cosa s’amplia el termini en quatre mesos. 

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha assegurat que «des del Consell hem considerat necessari fer aquesta modificació en una convocatòria clau per al teixit econòmic. Ampliar el termini per sol·licitar els ajuts i flexibilitzar-ne l'execució és bàsic en aquests moments d'incertesa i dificultats econòmiques en què s’han de fer les adaptacions als nous hàbits i a les mesures sanitàries».

La Cambra de Comerç gestiona aquesta convocatòria, que atorga fins a 1.000 euros per persona sol·licitant. 

Canvis en les subvencions per impulsar el producte de Mallorca i l’economia local

Per altra banda, el Consell de Mallorca també preveu ampliar una altra de les convocatòries d’ajuts del «Mallorca Reacciona», en aquest cas per permetre que les actuacions de promoció del producte i l’economia local es desenvolupin fins a finals d’any i contribueixin a activar la producció local, el teixit empresarial i el sector productiu de l’illa, en una situació marcada per la pandèmia.