Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell duplica l’atenció psicològica a víctimes de violències masclistes i crea serveis específics per a joves i víctimes d’agressió sexual

El Consell duplica l’atenció psicològica a víctimes de violències masclistes i crea serveis específics per a joves i víctimes d’agressió sexual

(28/10/2020)

El Departament de Presidència destinarà 1,2 milions d’euros a ampliar aquest servei que atén dones víctimes de tot Mallorca.

El Consell Executiu celebrat avui ha acordat ampliar els recursos destinats al Servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències masclistes. Es tracta d’un servei gestionat per la direcció insular d’Igualtat del Consell de Mallorca des del gener de l’any 2019, quan es varen assumir les competències en igualtat i diversitat.

L’acord dona llum verda al Departament de Presidència a destinar 1,2 milions d’euros a aquest servei en els propers tres anys, el que suposa doblar el pressupost que fins ara s’hi destinava. L’increment permetrà, d’una banda, duplicar les hores d’atenció psicològica disponibles, i d’altra, crear serveis específics «per millorar no només la quantitat sinó també la qualitat d’aquest servei, que ha registrat un augment del 38% respecte l’any passat», ha apuntat la consellera de Presidència, Teresa Suárez. 

L’ampliació del servei es tradueix en la contractació de més personal i en doblar les hores d’atenció tant individual com grupal, adaptant-se a la demanda creixent de dones que requereixen aquesta intervenció terapèutica. 

A més de doblar les hores disponibles, es crearan dos nous serveis especialitzats; un destinat exclusivament a adolescents i joves víctimes de violències masclistes, i un altre especialitzat en agressions sexuals. 

«Les necessitats i abordatge terapèutic amb una jove adolescent no és el mateix que amb una dona més gran, igual que no és el mateix tractar amb una dona víctima d’agressions sexuals, que requereix una atenció específica i diferenciada», ha apuntat Suárez. El que feim és millorar el servei i adaptar l’atenció psicològica a la realitat i necessitats de cada dona. «Les administracions públiques tenim el deure d’invertir més recursos però també invertir-los millor», ha conclòs la consellera. 

El servei d’atenció psicològica a dones víctimes del Consell de Mallorca és un dels serveis que gestiona la institució insular en l’àmbit de violències masclistes, juntament amb el servei d’habitatge i acompanyament a dones víctimes i infants, el servei d’assessorament i orientació jurídica, a més del Centre d’Informació a la Dona (CID).

Vídeos

declaracions Teresa Suarez