Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal i l’Auditori de Manacor reafirmen el seu compromís de col·laboració

El Teatre Principal i l’Auditori de Manacor reafirmen el seu compromís de col·laboració

(16/07/2020)

Ambdós equipaments culturals han signat avui un conveni de col·laboració que millorarà l’oferta cultural a Mallorca

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha assistit avui a la signatura del conveni de col·laboració entre el Teatre Principal de Palma i el Teatre de Manacor que, dotat amb 50.000 per a tot l’any 2020, afavorirà una programació d’arts escèniques i musical d’interès general de manera coordinada alhora que impulsarà les produccions o coproduccions pròpies.

Durant la signatura del conveni, Busquets ha destacat que «amb aquest conveni, es dona estabilitat a la col·laboració entre els dos teatres i es garanteix la circulació d’espectacles entre Palma i Manacor, per tal de millorar l’oferta cultural d’arts escèniques i música a Mallorca».

Gràcies a aquest conveni, Tot esperant Godot (Sala Beckett), Els Ocells (La Calòrica), La Gavina (Focus), T’estimo si he begut (Dagoll Dagom) i Clitemnestra (producció del Principal) formaran part de la programació del Teatre de Manacor.

El text signat avui pel director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, i el gerent el Teatre de Manacor, Tomeu Amengual, preveu que Manacor ha de programar dins la seva temporada un mínim de tres produccions o coproduccions del Teatre Principal, prèviament acordades en el marc de la comissió de seguiment. A més, ambdós escenaris s’han de coordinar per optimitzar les gires per Mallorca de les companyies de fora de l’illa i el Teatre Principal de Palma ha d’assumir els costs de desplaçament des del lloc d’origen fins a l’arribada a l’illa, sempre que els calendaris d’ambdues organitzacions siguin compatibles.

Segons s’ha acordat, s’ha de crear una comissió de seguiment amb les persones responsables d’ambdues institucions, que s’ha de reunir de manera periòdica un mínim de tres vegades l’any, a petició de qualsevol dels dos socis, per consensuar aspectes tècnics, organitzatius i de programació de les activitats escèniques derivades d’aquest conveni. En aquest organisme, cadascuna de les parts ha de disposar d’un sol vot, de manera que els acords s’han de prendre per consens.

A més, el Teatre Principal de Palma ha d’oferir les seves produccions i coproduccions a Manacor perquè puguin ser programades amb condicions econòmiques d’avantatge respecte dels caixets de mercat dins el marc de la comissió de seguiment.

Busquets ha lloat la tasca de l’Auditori de Manacor i ha destacat que desenvolupa des de fa més de vint anys una activitat cultural singular dins Mallorca, caracteritzada per una programació única dins la Part Forana pel que fa a la qualitat i intensitat.

Aquest conveni quedarà prorrogat automàticament per un any natural més, si cap de les dues parts no manifesta el contrari abans del 31 d’octubre de l’any en curs mitjançant una comunicació per escrit que ha d’entrar abans d’aquesta data en el registre del Consell de Mallorca o en el registre de l’Ajuntament de Manacor.