Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca posa en marxa el Servei d'Atenció Integral a les persones del col•lectiu LGTBI a Inca, Palma i Manacor

El Consell de Mallorca posa en marxa el Servei d'Atenció Integral a les persones del col•lectiu LGTBI a Inca, Palma i Manacor

(23/10/2020)

A partir del dilluns 26 d'octubre aquest servei prestat per Ben Amics estarà operatiu.

A partir d'aquest dilluns 26 d'octubre les persones del col•lectiu LGTBI que necessitin acompanyament, assessorament psicològic o jurídic, informació sobre diversitat sexual i de gènere o que estiguin patint situacions de discriminació poden acudir als Serveis d'Atenció Integral que el Consell de Mallorca posa en marxa a Palma, Inca i Manacor. Allà els atendran professionals de Ben Amics, que és l'entitat que presta el servei.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez ha destacat que «és el primer consell insular que crea aquest servei públic de referència» i ha remarcat que per «primera vegada es donarà atenció a la part forana». Suárez ha manifestat la seva satisfacció «perquè omplim un buit important que existia amb relació a l'atenció i drets del col•lectiu i que tant ciutadania com entitats reclamaven».

«Garantim un dret i omplim així el mandat de la llei autonòmica LGTBI que ens comana als consells insulars posar en marxa aquest servei», ha assegurat la consellera de Presidència del Consell de Mallorca, qui ha explicat també que s'oferirà alhora atenció telefònica i es farà una tasca de seguiment dels usuaris del servei.

«Aquest servei es dirigeix al col•lectiu LGTBI, però també a professionals, familiars, a persones que puguin tenir dubtes, o que tinguin coneixement de discriminació o que tinguin problemes d'inserció laboral, mèdics o psicològic» ha explicat la consellera Suárez. A Mallorca era necessari donar cobertura al col•lectiu LGTBI des de les institucions i el Consell de Mallorca assumeix i garanteix el nou servei. 

El servei es prestarà a Palma a l’associació Ben Amics, al carrer del General Riera, 3, 2A, els dilluns i els dimecres de 10.00 a 14.00 hores, a Inca a la plaça de Sant Domingo, 3, els dimarts de 16.00 a 20.00 hores; i a Manacor a l’Espai Na Camel•la, al carrer de Tià de Sa Real, els dijous de 16.00 a 20.00 hores.